Național

Spiderman" a escaladat hotelul Intercontinental

Ziarul de Vrancea
14 oct 2011 587 vizualizări
Alain Robert "Spiderman" a escaladat vineri, în aproape 20 minute, hotelul Intercontinental, clădire calificată ca avînd gradul de dificultate 3 din 10, evenimentul neavînd parte de obişnuitul suspans - lipsa centurilor de siguranţă şi poliţia care încearcă să oprească o manifestare cu iz de anarchism.

Cunoscut pentru spontaneitatea cu care escaladează clădiri, chiar dacă are sau nu are aprobare, Alain Robert a fost cuminte şi eficient la Bucureşti. Singurul Spiderman de la evenimentul de vineri a fost un copil de vreo 3-4 ani, îmbrăcat în costumul celebrului erou de benzi desenate, venit cu mama lui să îl vadă pe celebrul căţărător. Deşi în timpul pregătirilor pentru urcarea pe hotelul Intercontinental a fost lăsat să escaladeze clădirea fără elemente de siguranţă, vineri, Alain Robert a fost convins de organizatori să poarte centuri. Printre curioşi s-au numărat şi cîţiva turişti francezi, care comentau de zor mişcările pline de siguranţă ale conaţionalului lor. Pînă şi muncitorii de vizavi, de pe acoperişul Teatrului Naţional, s-au oprit din muncă, pentru a se aduna ciorchine să îl privească pe eroul din chingi, care era fotografiat din toate părţile, de jos şi din balcoanele hotelului. Sportivul a povestit, într-o conferinţă anterioară evenimentului, că organizatorii i-au impus să folosească elemente de siguranţă în timpul ascensiunii. "Mi-ar fi plăcut să nu le folosesc", a spus el, adăugînd că, atunci cînd urcă pe clădiri, cu cît simte moartea mai aproape, cu atît se simte mai viu.  Sportivul, care nu are o asigurare de viaţă, pentru că nici o companie nu s-ar încumeta să facă aşa ceva, a urcat în siguranţă pe Intercontinental, pentru ca la final să arboreze, de sus, steagul sponsorilor.
Robert este cunoscut pentru escaladarea zgârie-norilor din toată lumea, dar şi a unor edificii ca turnul Eiffel şi turnul Montparnasse din Paris şi Opera de la Sydney. În total, a escaladat 85 de structuri gigantice din toată lumea, pe cele mai multe cu mîinile goale şi în pantofi de căţărat. În ultimii ani, căţărătorul francez s-a confruntat cu accidente grave şi zeci de arestări. Printre clădirile pe care a urcat se numără Turnul Eiffel, New York Times Building, Empire State Building şi Luxor Hotel Pyramid.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.