Național

Lăzăroiu o salută pe Albă ca Zăpada

Ziarul de Vrancea
9 oct 2011 1076 vizualizări
Mihail Neamţu, un apropiat al PDL licenţiat în Filosofie şi Teologie, a lansat platforma "Noua Republică", şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa un nou partid

Fostul ministru Sebastian Lăzăroiu a salutat, ieri, apariţia platformei "Noua Republică", iniţiată de Mihail Neamţu, un apropiat al PDL, considerînd-o "cel mai puternic semnal al nevoii de schimbare". "Dragă Mihai, cînd stăteam pe malul Dunării acum două luni şi îţi spuneam că Albă ca Zăpada este inevitabilă, nu credeam că ea va veni atît de curînd. Salut initiaţiva voastră lansată prin Noua Republică. Cred că este cel mai puternic semnal al nevoii de schimbare", spune Lăzăroiu, într-o scrisoare postată pe site-ul acestei mişcări. "Cred că şi tu eşti conştient cît de greu este să învingi inerţia unui sistem construit să menţină o ordine strîmbă şi inechitabilă, să conserve privilegiile cîtorva în detrimentul majorităţii. Cred că realizezi cît de greu este să te lupţi cu demagogia, populismul şi democraţia mimată din jurul unor bugete fals construite", spune Lăzăroiu. Însă, Lăzăroiu îl şi avertizează pe Neamţu: "Ei îţi vor spune că eşti naiv, că eşti tînăr, că vrei să îţi faci imagine. Te vor batjocori, te vor trimite în derizoriu. Dar astea sînt vorbe, Mihai".
Mihail Neamţu, apropiat de PDL, membru fondator al Asociaţiei Blogary şi al cărui nume este vehiculat în contextul creării Mişcării Populare, ar dori să înfiinţeze un partid şi, potrivit unor surse politice, ar viza chiar obţinerea unui mandat de deputat în 2012.
În vîrstă de 33 de ani, Mihail Neamţu este licenţiat în Filosofie şi Teologie. De asemenea, el are un doctorat în teologie la King's College London. Neamţu colaborează cu ISP - fundaţia PDL - şi cu Fundaţia Creştin-Democrată, al cărui preşedinte este Teodor Baconschi. Totodată, Neamţu a fost din 2010 şi pînă în 15 septembrie 2011 director ştiinţific la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.
După renunţarea la funcţia de la IICMER, Mihail Neamţu, care este şi membru fondator al Asociaţiei Blogary, a lansat manifestul "Noua Republică", prin care propune înnoirea dreptei. Pe site-ul său, el publică şi un decalog, un acrostih care formează cuvintele "Alba Zăpada".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.