Național

COLOANA: national

Ziarul de Vrancea
2 oct 2011 770 vizualizări
Boc: Cele ce se întîmplă în Europa şi în lume vor afecta România în anul 2012

Cele ce se întîmplă în Europa şi în lume vor afecta România în anul 2012 şi am spus acest lucru încă din luna iunie, cînd am observat o încetinire a ritmului exportului şi a comenzilor noi în industrie, a declarat, sîmbătă, la Cluj-Napoca, premierul Emil Boc. "Nokia este o consecinţă a acestei evoluţii din Europa şi din lume. Căutăm să reducem la minim acest efect, să atragem noi investitori şi să ne dezvoltăm investiţiile existente, astfel încît creşterea economică să nu mai fie afectată. Noi ne-am făcut restructurările interne în administraţie, în agenţiile guvernamentale, sănătate, justiţie, în Codul Muncii şi asistenţa socială. Reformele mari, structurale, au fost făcute, ele trebuie doar să fie finalizate. Acum trebuie să punem accent major pe fiecare loc de muncă din România", a afirmat premierul.

Accident cumplit: tatăl şi fiul - morţi, mama şi fiica - în comă

Două persoane, tată şi fiu, au murit, ieri, într-un accident care a avut loc la ieşirea din Târgu Mureş, pe E60, alte două, între care o adolescentă de 16 ani, fiind rănite grav şi scoase dintre fiarele contorsionate ale uneia din cele trei maşini implicate. Tînăra şi mama ei erau aseară în comă. Alte trei persoane au fost rănite în cumplitul accident, numărul răniţilor ajungînd astfel la cinci. Potrivit purtătorului de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, Livia Popa, accidentul a avut loc din cauza unei depăşiri neregulamentare. "Şoferul unuia dintre autovehiculele implicate în accident a vrut să vireze la stînga, spre Chirileu, un altul, care venea dinspre Cluj, a vrut să-l depăşească neregulamentar şi s-a tamponat frontal cu un autoturism care venea din faţă, regulamentar. Încă o maşină, din spatele celei care circula regulamentar, a intrat în aceasta, tamponînd-o", a spus Livia Popa.

Garda Financiară din Neamţ şi-a pierdut capul

Judecătorii Tribunalului Bacău au admis propunerea procurorilor DNA şi au emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pentru comisarul şef al Gărzii Financiare Neamţ şi alţi doi comisari. Comisarul şef Constantin Nistor şi comisarii Gheorghe Enăşoaie şi Corneliu Antonie au declarat recurs la această decizie. Cei trei comisari sînt acuzaţi de luare de mită în formă continuată. Potrivit unui comunicat al DNA, cei trei comisari au efectuat, joi, 29 septembrie, un control la zece agenţi economici de pe raza judeţului Neamţ. Cu această ocazie, comisarii au primit de la reprezentanţii societăţilor comerciale verificate suma totală de 4.110 lei în scopul efectuării unui control formal, pentru a nu sancţiona contravenţional toate neregulile constatate şi pentru a aplica amenzi contravenţionale minime. Potrivit declaraţiilor de avere publicate pe site-ul instituţiei, cei trei comisari deţin, fiecare, mai multe apartamente, terenuri şi case de locuit, au depozite bancare, iar soţiile acestora sînt administratorii unor societăţi comerciale.

Peste o sută de persoane suspecte de fraude economice, în numai o săptămînă

Poliţiştii au descoperit în decurs de o săptămînă 120 de fraude economice, pentru care sînt cercetate peste 110 persoane, printre acuzaţiile aduse acestora fiind cele de evaziune fiscală, fals în înscrisuri şi înşelăciuni în relaţiile comerciale, potrivit Poliţiei Române. Dintre cele 120 de infracţiuni depistate de poliţiştii de la investigarea fraudelor în ultima săptămână, majoritatea au fost de evaziune fiscală (33), fals în înscrisuri (21) şi înşelăciuni în relaţiile comerciale (16), se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. De asemenea, au fost depistate şapte cazuri de delapidare şi şase de corupţie. Alte infracţiuni constatate de poliţişti au vizat încălcări ale Codului vamal şi Codului fiscal (cîte şapte), Legii privind procedura insolvenţei (patru) şi Legii cecului (trei). Pentru cele 120 de infracţiuni economice sînt cercetate 110 de persoane, dintre care 16 au fost reţinute sau arestate preventiv. De asemenea, 25 de persoane sînt cercetate în 17 dosare complexe, faptele comise avînd urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.