Național

Guvernul a adoptat "Coşul de solidaritate"

Ziarul de Vrancea
21 sep 2011 611 vizualizări
Pensionarii vor putea cumpăra produse alimentare la un preţ redus

Guvernul a aprobat ieri prin hotărîre, programul denumit "Coşul de solidaritate", prin care se urmăreşte vînzarea de produse alimentare la un preţ redus pentru pensionari, au anunţat surse oficiale. Proiectul de act normativ prevede că produsele alimentare pe care Guvernul vrea să le vîndă pensionarilor la preţ redus vor fi livrate acestora, săptămînal, prin firme special înfiinţate de către autorităţile locale, care vor cumpăra alimentele prin licitaţie şi vor percepe un adaos comercial care să acopere cheltuielile aferente. În "coşul de solidaritate" pentru pensionari vor fi incluse produse precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez, dar şi alte produse alimentare cu termen lung de valabilitate, stabilite de consiliile locale.
În proiect se susţinea că, din punct de vedere economic, programul nu implică un efort bugetar suplimentar, nefiind acordate subvenţii sau sprijin financiar, şi nu există un impact negativ asupra încasărilor de TVA, fără să fie însă explicat de unde provin fondurile care vor fi utilizate pentru cumpărarea prin licitaţie a alimentelor.
Proiectul a fost aprobat de Guvern la sfîrşitul lunii iulie, printr-un memorandum. Preşedintele Traian Băsescu a declarat însă atunci că nu a încurajat iniţiativa, pe care a etichetat-o drept "populistă", el apreciind că "a venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească oamenii". Programul de distribuire către pensionari a unor produse alimentare de bază la preţuri reduse a fost derulat anterior de Guvernul PSD sub forma magazinelor "Economat" şi criticat la acea dată de actualul preşedinte, atunci lider PD şi primar al Capitalei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.