Național

Stiti nationale pe o coloana: Accident in lant pe DN 22

Ziarul de Vrancea
25 aug 2011 858 vizualizări
Noua persoane au fost ranite, ieri la prinz, în urma unui accident care a avut loc pe DN 22 C, la iesirea din localitatea Faclia, judetul Constanta

Potrivit reprezentantilor Serviciului Politiei Rutiere Constanta, accidentul a avut loc în jurul orei 12.45, din primele cercetari reiesind ca un Opel care mergea dinspre Medgidia spre Constanta a intrat pe contransens si s-a ciocnit cu un alt autoturism, care circula regulamentar.  Acesta, la rindul sau, a lovit o alta masina. În urma impactului, noua persoane din cele trei autoturisme au fost ranite, una fiind in stare foarte grava.


Asociatia de proprietari, pasibila de dosar penal in cazul balconului rupt la Timisoara

Asociatia de proprietari a blocului din Timisoara unde, miercuri, doua femei au cazut în gol de la etajul al patrulea dupa ce balustrada balconului s-a rupt, este pasibila de dosar penal. Directorul Inspectoratului de Stat în Constructii Timis, Ion Constantin, a declarat ieri ca din primele cercetari reiese ca vinovata pentru producerea accidentului de miercuri este asociatia de proprietari, deoarece loggia respectiva face parte din spatiile comune ale imobilului, aflindu-se pe casa scarii. El a precizat ca, în aceste conditii, asociatia de proprietari era responsabila de întretinerea si reparatia balconului. "A fost un accident nefericit cauzat de lipsa de întretinere si reparatii a loggiei. Aceasta face parte din spatiile comune indivize ale asociatiei de proprietari, iar acest accident este consecinta neglijentei în activitatea de întretinere a proprietatii", a afirmat Constantin.
Doua femei au fost ranite grav, miercuri dupa-amiaza, dupa ce balustrada unui balcon dintr-un bloc din Timisoara s-a rupt, iar acestea au cazut în gol de la etajul al patrulea al imobilului. Una dintre femei, în virsta de 50 de ani, a fost supusa unei interventii chirurgicale, insa a murit ieri, la citeva ore dupa operatie. Cealalta femeie este ranita grav dar starea ei este stabila.

Trei copii au ars de vii la Tecuci

Trei copii au murit, în noaptea de miercuri spre joi, în urma unui incendiu care a izbucnit la o casa din municipiul Tecuci. Potrivit ISU Galati, incendiul a izbucnit la o cladire de pe strada Ecaterina Teodoroiu, imobilul nefiind electrificat. La fata locului au ajuns 20 de subofiteri si doi ofiteri de la ISU Galati care au actionat cu trei autospeciale. De asemenea, au intervenit echipaje ale SMURD si ale Ambulantei.  În urma incendiului, trei copii cu virste cuprinse între doi si opt ani au murit, fiind vorba despre doi baieti si o fata. Pompierii au reusit sa salveze 17 copii si noua adulti. Potrivit primelor informatii, incendiul a izbucnit dupa ce unul dintre cei trei copii care au murit s-a trezit în timpul noptii si a aprins o luminare, uitind sa o stinga.


UDMR spune nu votului uninominal pur

Liderul UDMR Hunedoara Iuliu Winkler afirma ca "sistemul de vot uninominal dintr-un singur tur va avea efecte extrem de nocive" si Uniunea nu îl va accepta, întrucit comunitatea maghiara din Hunedoara, Alba si Sibiu si cea româneasca din Covasna si Harghita ar ramine fara reprezentare în Parlament. Iuliu Winkler a explicat ca, prin aplicarea sistemului de vot uninominal necompensat, componenta viitorului Parlament ar putea fi decisa de doar un milion de cetateni, în vreme ce alte milioane nu îsi vor mai regasi în structura politica a Legislativului optiunea exprimata la urne.  El a adaugat ca cele mai mari partide parlamentare se întrec în a sprijini ideea introducerii sistemului de vot uninominal dintr-un singur tur, asa cum au facut-o si în 2008 cu sistemul de vot uninominal.
În opinia lui Winkler, punerea în practica a acestui sistem de vot va duce la o divizare profunda a societatii. El a aratat ca o democratie tinara, cum este cea din România, va avea de suferit, la fel si pacea sociala pentru ca "dezbaterea din Parlament va coborî în strada". Iuliu Winkler a afirmat ca UDMR nu va accepta sub nici o forma introducerea unui astfel de sistem de vot. Referitor la organizarea de alegeri locale si parlamentare în mod simultan, liderul UDMR Hunedoara a apreciat ca aceasta ar fi o idee buna, atit din punctul de vedere al reducerii costurilor de la bugetul de stat si din partea partidelor, dar si pentru ca astfel candidatii partidelor vor putea opta clar pentru nivelul la care vor sa faca politica.
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, miercuri, ca Uniunea nu poate spune în acest moment daca sistemul de vot uninominal necompensat este "acceptabil sau inacceptabil", el precizind însa ca UDMR ar opta în principiu pentru sistemul proportional.


Politist, furat de bani si de telefonul mobil

Un tinar sucevean a atacat un agent de politie care cerceta o reclamatie, i-a furat telefonul mobil, o mapa în care avea coli de hirtie de scris, acte normative si 50 de lei. Potrivit IPJ Suceava, agentul de politie a mers, miercuri dupa-amiaza, la Artica T., din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, aceasta reclamind ca fiica ei, Elena T., ar fi sechestrata în locuinta lui Vasile T. Agentul de politie a vorbit cu partile implicate si a constatat ca Elena T. locuieste de bunavoie cu Vasile T, cei doi avind o relatie de concubinaj. În acest timp, de politist s-a apropiat Petrica T. (26 ani), fiul celei care a facut reclamatia, si fara motiv sau fara sa dea semne ca ar avea intentii ostile, l-a prins pe agentul de politie cu mina de git si a încercat sa-l loveasca cu pumnii. Politistul a parat loviturile si a folosit sprayul iritant-lacrimogen pentru a-l îndeparta pe agresor. În urma altercatiei, agentului de politie i-au fost furate un telefon mobil, o mapa în care avea coli de hirtie de scris, mai multe acte normative si 50 lei. Petrica T. a fugit în padurea din apropierea locuintei, fiind ulterior retinut pe Valea Moldovei.

Cinci zimbri vor fi eliberati în salbaticie în 2012, în România

Cinci zimbri vor fi eliberati în salbaticie în 2012, în România, în cadrul proiectului de reintroducere a speciei în libertate, realizat de Parcul Natural Vinatori Neamt. Eliberarea celor cinci zimbri ar fi trebuit sa aiba loc anul acesta, în martie-aprilie, însa din cauza constructorului care nu a terminat facilitatile pentru aceste animale, proiectul a fost aminat pina anul viitor, a declarat pentru realitatea.net, Sebastian Catanoiu, directorului Parcului Natural Vinatori Neamt. La început vor fi eliberati cinci zimbri, dupa care numarul zimbrilor reintrodusi în natura va depinde de sporul natural, a precizat Catanoiu. Dupa ce vor fi eliberate, animalele vor fi monitorizate prin intermediul unor radio-colare. Zimbrii vor primi hrana suplimentara pe durata sezonului fara vegetatie, cu scopul prevenirii migratiei catre alte zone. Între timp, unul din zimbri a iesit singur din rezervatie, fiind gasit într-o padure din Suceava de un vinator. Animalul se întoarce, însa, singur spre casa, întrucit este perioada împerecherilor, a precizat Sebastian Catanoiu, subliniind ca este legea firii ca zimbrii sa aiba nevoie de un spatiu mare în care sa traiasca. În prezent, în rezervatia din Neamt exista 22 de zimbri, existind la circa 2 ani cite o fatare.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.