Național

Funeriu: "In clase vor intra doar prefesorii bine pregatiti"

Ziarul de Vrancea
21 aug 2011 756 vizualizări
increderea ministrului vine in urma examenului de titularizare, care ar fi triat cadrele didactice

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, sustine ca anul acesta, ca urmare a rezultatelor de la titularizare, în clase vor intra doar cadrele didactice foarte bine pregatite si asteapta o schimbare de mentalitate, pe baza rezultatelor obtinute la examenul de bacalaureat. "Rezultatele cadrelor didactice la titularizare nu sint de natura sa ne bucure. În schimb, ceea ce e de natura sa ne întristeze profund este faptul ca, în trecut, cadrele didactice care aveau rezultate tot atit de slabe ajungeau sa predea la clase. În trecut, cadre cu note sub 5,00 la titularizare mergeau în august la ISJ sa dea unele examene, directorii tineau niste posturi în penumbra si cei care luau la suplinire o nota mai bunicica luau aceste posturi. Asta a fost marea hiba a sistemului din trecut. În acest an, va asigur ca vor intra în clase doar cei care sint bine pregatiti, pentru ca si examenul de suplinire s-a dat în aceleasi conditii de seriozitate ca examenul de titularizare. Am fi aratat astazi cu totul si cu totul altfel, daca aceasta rigoare si seriozitate s-ar fi întâmplat timp de 20 de ani", a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, care a participat ieri la scoala de vara "Comunitati românesti si identitate europeana".

Va fi reintrodusa ora de lectura

În ceea ce priveste modificarile imediate care vor fi aduse programei scolare, ministrul Educatiei a declarat ca se va reintroduce ora de lectura, va exista un control riguros al absentelor atit ale elevilor, cit si ale cadrelor didactice, urmind sa se realizeze o pregatire mai intensa pe materiile de la bacalaureat. Raspunzind la o întrebare adresata de un student din Republica Moldova, bursier al statului român, ministrul Daniel Funeriu a declarat ca va urmari personal ca în programa de istorie sa fie introdus un capitol despre istoria comunitatilor românesti din afara granitelor. "Daca altii îsi fac un titlu de onoare sa studieze trecutul unor comunitati aflate în afara granitelor lor, cred ca si noi trebuie sa facem acest lucru", a conchis ministrul Educatiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db, acum 4631 zile, 11 ore, 37 minute, 58 secunde
Funeriu este complet in afara timpului in care traieste sau este un maaare ipocrit. Profesorii buni se obtin cu bani buni. In clase vor preda exact aceiasi profesori care au fost si pana acum pentru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.