Național

Pentru craioveni, oprirea apei calde a dus la un dezastru

Ziarul de Vrancea
14 aug 2011 572 vizualizări
Explozia unei conducte de termoficare a inundat subsolul Bibliotecii Universitatii, zecii de mii de carti - inclusiv unicate - fiind distruse

Zeci de mii de carti unicat ale Bibliotecii Universitatii din Craiova au fost deteriorate, dupa ce o conducta de agent primar, care apartine Complexului Energetic, s-a spart vineri seara în zona Lapus din Craiova si a inundat principalul depozit de carte al bibliotecii. Conducerea Bibliotecii afirma ca este vorba de "un dezastru cultural", multe dintre volumele distruse reprezentind carti unicat. "Magistrala de apa care trece pe linga sediul Bibliotecii al Universitatii din Craiova s-a spart, provocind patru sparturi în perete, si a inundat subsolul bibliotecii unde se afla 100.000 volume. Evenimentul este unul cit se poate de regretabil si reprezinta un dezastru cultural", a declarat simbata directorul Bibliotecii Universitatii din Craiova, Mihai Cosoveanu.
Potrivit sursei citate, temperatura foarte ridicata a apei, de aproximativ 50-60 grade, a dus la deteriorarea majoritatii acestor volume, producind prejudicii inestimabile. "Aceste carti nu mai pot fi recuperate si nu mai pot fi luate din alta parte, întrucit unele sint din secolul al XIX-lea", a mai spus Mihai Cosoveanu.
Directorul Regiei de Termoficare, Tatian Tudorache, a declarat pentru Agerpres ca defectiunea a aparut în reteaua de agent primar a Craiovei, gestionata de Complexul Energetic din Craiova. Pentru remedierea defectiunii a fost oprita furnizarea apei calde catre aproape 1.500 de apartamente din Craiova. Regia de termoficare din Craiova a reluat, vineri, furnizarea apei calde în municipiu, dupa ce peste 90 la suta din populatia orasului a stat timp de aproape o saptamina fara apa calda.

 


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.