Național

Coloana:Stiri nationale:Accident teribil linga Turda: trei persoane la spital, cinci la morga

Ziarul de Vrancea
14 aug 2011 355 vizualizări
Trei persoane au ajuns ieri dupa-amiaza la spital, iar cinci au murit în urma unui accident cumplit care a avut loc pe DN1, în localitatea Stejeris, judetul Cluj, dupa ce un autoturism a intrat pe contrasens si s-a lovit frontal cu o alta masina care circula regulamentar.

Purtatorul de cuvint al Politiei Judetene Cluj, Alma Bruja-Brehariu, a declarat ca accidentul a avut loc dupa ce un sofer care mergea dinspre Alba-Iulia spre Turda nu a adaptat viteza la conditiile de drum si a intrat pe contrasens, lovind frontal un autoturism care circula regulamentar. Cinci persoane si-au pierdut viata in impactul violent care a facut zob ambele masini. Circulatia rutiera în zona a fost blocata complet timp de citeva zeci de minute, desfasurindu-se alternativ apoi, pe un singur sens.

Ultima "captura", la pescuit cu undita: firele de electricitate

Un barbat în vârsta de 38 de ani din municipiul Câmpulung Muscel (Arges) a murit, ieri, dupa ce, în timp ce se afla la pescuit, a atins cu undita firele de electricitate. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Arges, barbatul se afla pe lac împreuna cu un prieten care a sunat la numarul de urgenta 112 pentru a anunta incidentul. Astfel, la fata locului s-a deplasat o echipa a Serviciului de Ambulanta Arges care a încercat sa-l resusciteze pe barbat, însa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata. Trupul neînsufletit al barbatului a fost transportat la morga din Pitesti pentru necropsie.

Guvernul a redus estimarea de crestere PIB în trimestrul II

Guvernul a revizuit în usoara scadere estimarea privind cresterea PIB în trimestrul al doilea fata de primul trimestru al anului, de la 0,3-0,4% cit anticipa initial la 0,2-0,3%, mizind însa pe o performanta mai buna în trimestrul III datorita productiei agricole, pentru a atinge tinta pe întregul an. "Estimarea de crestere economica este revizuita la acest moment în usoara scadere, la 0,2-0,3%, fara sa existe totusi datele finale. Se spera însa într-o performanta mai buna în trimestrul al treilea, datorita productiei agricole, astfel încit tinta unei cresteri economice de 1,5% pentru întregul an sa fie atinsa", au declarat agentiei Mediafax surse oficiale. La sfirsitul lunii iulie, surse guvernamentale afirmau ca Guvernul mizeaza pe o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) în trimestrul II, fata de primul trimestru, de 0,3-0,4%, cifrele fiind discutate si cu oficialii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, în ultima misiune de evaluare. Dupa aproximativ o saptamina, premierul Emil Boc a declarat ca reducerea ritmului de crestere a exporturilor în luna iunie si datele privind productia industriala pot duce la încetinirea ritmului de crestere economica pentru trimestrul doi, astfel ca va fi nevoie de "maximizarea" investitiilor si lucrarilor în trimestrul trei.

Nastase ar rasturna Guvernul cu mina UDMR

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, sustine ca Guvernul Boc poate fi "debarcat" mai repede daca UDMR se alatura celor din opozitie si a aratat ca maghiarii se afla într-o dilema: cistigul si presiunile pentru a ramine la guvernare pe termen scurt sau angajarea alaturi de opozitia unita pe termen lung. "În conditiile în care 80% din populatia României considera ca directia în care merge tara, în contextul guvernarii actuale, este o directie gresita, UDMR este unul dintre vagoanele unui tren care merge spre o prapastie. Problema este daca ei considera ca raminerea în aceasta guvernare pina la urmatoarele alegeri merita riscul de a ramine în afara guvernarii dupa alegerile din 2012. (...) Deci, pina la urma e o chestiune pe care vor trebui sa o decida: un cistig pe termen scurt sau iesirea de la guvernare pentru angajarea într-un proiect de constructie a unei variante care sa fie, pina la urma, benefica si pentru pensionarii din comunitatea maghiara si pentru locurile de munca ce ar trebui create în zonele locuite de maghiari. Ei se afla într-o dilema: cistigul si presiunile pentru a ramine la guvernare pe termen scurt sau angajarea alaturi de opozitia unita pe termen lung", a declarat Nastase, prezent ieri la Valenii de Munte, la deschiderea cursurilor Universitatii de Vara "Nicolae Iorga".

Vamesii contrabandisti de la Stinca-Costesti, acoperiti logistic de un ofiter SRI

Procurorii Serviciului teritorial Suceava al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au început urmarirea penala în cazul unui ofiter al Directiei de informatii Botosani din cadrul Serviciului Român de Informatii (SRI), implicat în dosarul vamesilor de la Vama Stinca-Costesti, a declarat, pentru Agerpres, procurorul sef Marius Cazac. Potrivit acestuia, ofiterul SRI Cristian Corneschi este acuzat de "sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la contrabanda cu produse puternic accizate, în special tigarete, motorina sau bauturi alcoolice". Anchetatorii au efectuat o perchezitie la locuinta lui Corneschi, unde au descoperit dispozitive de scanare si cautare a aparaturii de interceptare, precum si microfoane ambientale. "Asta dovedeste din partea lui faptul ca era foarte precaut si foarte bine instruit în ceea ce priveste masurile de protectie", a declarat Cazac. In ceea ce-i priveste pe cei ceilalti doi vamesi retinuti dupa descinderile de vineri - unul a fost arestat preventiv de Tribunalul Suceava, iar fata de celalalt instanta a dispus masura interdictiei de a parasi localitatea. DIICOT a precizat, într-un comunicat, ca noua vamesi din cadrul Biroului Vamal Stânca-Costesti au sprijinit activitatea infractionala a membrilor unei grupari formate din cetateni români si moldoveni ocupati cu contrabanda.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.