Național

Stiri economice nationale pe scurt

Ziarul de Vrancea
12 aug 2011 1176 vizualizări
PDL isi cauta candidat la Primaria Capitalei. Pina acum a gasit trei



Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu sustine ca doreste sa candideze la Primaria Capitalei pentru ca e revoltat de distrugerile din Bucuresti, de traficul insuportabil, demolari, constructii absurde si poluare, iar înca un mandat al lui Sorin Oprescu înseamna mult rau. "Motivul pentru care m-am înscris în aceasta cursa este revolta fata de distrugerile din Bucuresti, traficul insuportabil, demolarile si constructiile absurde, dar si poluarea care diminueaza speranta de viata. Chiar e cazul sa facem ceva. Este foarte tirziu, este ora 12 fara 5. Înca un mandat al lui Oprescu înseamna mult rau pentru Bucuresti", a declarat Paleologu. El a mai spus ca doreste sa duca aceasta lupta pentru habitatul sau, avind în vedere ca familia sa se afla în Bucuresti din secolul al XVIII-lea. Paleologu a aratat ca s-a înscris în cursa din interiorul partidului pentru desemnarea candidatului la Primaria generala, alaturi de Silviu Prigoana si Costica Canacheu, iar decizia va fi luata pe baza sondajelor, dupa o discutie în organizatiile de sector, în organizatia Bucuresti si în BPN al partidului.

Seful statului l-a decorat pe politistul ranit grav în 2010 de un interlop din clanul Ghenosu

Presedintele Basescu l-a decorat cu Ordinul National "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, "în semn de apreciere pentru profesionalismul, curajul si fermitatea de care a dat dovada în timpul executarii misiunilor", pe Codrut Oprea, politistul ranit grav în 2010 de un interlop din clanul Ghenosu. Decretul mentioneaza ca plutonierul (r) Codrut Oprea este "un model al tinerelor generatii de politisti". Distinctia a fost acordata la propunerea ministrului de Interne, Traian Igas, iar decretul a fost publicat în Monitorul Oficial. Politistul Codrut Oprea de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Dâmbovita a fost dus în coma de gradul IV la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, în noaptea de 4 spre 5 septembrie 2010, dupa ce a fost lovit cu o sticla în cap, într-un bar din Târgoviste, de George Daniel Uta, membru al gruparii Ghenosu. Agresorul a fost prins citeva ore mai tirziu si arestat preventiv, acuzat fiind de tentativa de omor. Codrut Oprea a suferit doua interventii chirurgicale de mare risc pentru îndepartarea hematomului de la nivelul creierului si pentru efectuarea unei decompresii cerebrale, insa a ramas cu sechele grave, aflindu-se si acum internat la Spitalul Militar din Capitala.

Omul de afaceri bacauan a fost ucis pentru 15.000 de lei

Omul de afaceri Valeriu Damian, gasit în locuinta sa din judetul Bacau, în noaptea de miercuri spre joi, de catre sotia sa, avind picioarele legate si mai multe lovituri pe corp, a murit în urma asfixiei mecanice, a declarat, vineri, procurorul Felix Banila, de la Parchetul Tribunalului Bacau. Potrivit sursei citate, din datele de pâna acum ale anchetatorilor reiese ca a fost vorba despre un jaf. Totusi, din casa lipsesc doar 15.000 de lei, nu si bijuteriile din aur ale familiei. Hotii nu s-au grabit, au actionat dupa lasarea intunericului si au zabovit in casa suficient timp cit sa goleasca mai multe sticle. Anchetatorii au anuntat ca au deja un cerc de suspecti.

Recompensa de 100.000 de dolari pentru informatii legate de furtul celor 23 kg de aur

Patronul firmei de bijuterii a carei masina a fost jefuita pe autostrada Bucuresti-Pitesti ofera o recompensa de 100.000 de dolari persoanelor care pot da relatii si informatii pentru prinderea faptuitorilor si recuperarea celor aproape 23 de kilograme de bijuterii din aur furate. Potrivit lui Marius Vasile, avocatul patronului firmei de bijuterii, acesta a luat hotarirea de a oferi recompensa în speranta ca exista persoane care detin date sau au vazut ce s-a întimplat dupa jaful care a avut loc pe Autostrada Bucuresti-Pitesti si care au informatii valabile ce pot duce la prinderea hotilor si la recuperarea aurului. Prejudiciul creat firmei de bijuterii din Capitala în urma jafului comis, marti, pe autostrada Bucuresti-Pitesti este de 650.000 de euro.

Noua vamesi si trei civili, ridicati de DIICOT pentru contrabanda

Noua vamesi si trei civili au fost ridicati, vineri, de anchetatorii de crima organizata care au monitorizat o retea de contrabanda cu produse provenite din Ucraina, ajutata în activitatea ilicita de catre reprezentantii Biroului Vamal Stânca-Costesti, judetul Botosani. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Suceava a efectuat 12 perchezitii domiciliare, pe raza judetului Botosani, în vederea destructurarii unui grup infractional organizat transfrontalier, specializat în savirsirea infractiunii de contrabanda cu produse accizate, provenind din Ucraina. Activitatea infractionala a membrilor gruparii, cetateni români si moldoveni, a fost sprijinita de noua vamesi din cadrul Biroului Vamal Stânca - Costesti, judetul Botosani. Suportul tehnic si informativ este asigurat de catre SRI. Cercetarile se efectueaza cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul IPJ Suceava, SIR si IJJ Suceava.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.