Național

Seful CoNAS: 350 de spitale ar trebui sa dispara

Ziarul de Vrancea
1 aug 2011 402 vizualizări
Presedintele Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), Dan Serban, a declarat ieri ca nu crede ca toate cele peste 450 de spitale din România vor fi acreditate.

El a precizat ca dintre acestea ar trebui sa ramina între 90 si 100 de spitale.  "Nu cred ca toate spitalele din România vor fi acreditate. Este o opinie personala si nu ma pot antepronunta care spital va fi acreditat si care nu. Cred, sincer, ca sint spitale care nu merita sa fie spitale, avind un standard de servicii medicale sub ceea ce ar fi normal sa fie, iar acest lucru înseamna o bataie de joc fata de pacient. Ar trebui sa ramina 90 - 100 de spitale fata de peste 450 cite sint. La ora actuala functioneaza în România circa 120 de spitale, iar 90% din fondurile pe sanatate se duc pe aceste spitale. Restul spitalelor sint provideri de pacienti, în sensul ca suna la spitale si îi transmit catre cele 120 de spitale", a spus Dan Serban. Potrivit acestuia, exista mai multe variante pentru spitalele care nu îndeplinesc aceste standarde, unele putind fi privatizate sau se pot reorienta. "Reorientarea înseamna ca nu va mai fi un spital cu multiple servicii, ci unul care se refera la un singur serviciu, poate deveni monospecialitate. Altele pot oferi servicii sociale, pot avea grija de femei abuzate, de copii abuzati. Pot exista spitale transformate în centre de sanatate, unde populatia poate fi educata cum trebuie sa se trateze", a explicat presedintele CoNAS.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.