Național

Raport pe Justitie cu Bercea Mondial in coada

Ziarul de Vrancea
22 feb 2011 475 vizualizări
Presedintele a comentat ieri raportul Comisiei Europene privind reforma justitiei in Romănia, dar la final a fost intrebat doar despre relatiile fratelui sau cu interlopul care a fost arestat saptamina trecuta

Bercea Mondial nu a avut nici un "folos" de pe urma faptului ca a fost botezat de Mircea Basescu, dovada fiind faptul ca acum este inchis, a declarat ieri presedintele Traian Basescu, intrebat cum comenteaza faptul ca, in motivatia judecatorului se arata ca interlopul avea convingerea ca nu poate fi sanctionat de justitie, pe baza legaturilor de afinitate cu persoane cu functii publice care i-au botezat copiii.

"La ce persoana cu functie publica va referiti? Este persoana publica fratele meu?", a intrebat-o Traian Basescu pe ziarista postului de televiziune Antena 3. "Este un om neimplicat politic, a botezat, dar asta nu i-a folosit lui Bercea Mondial la nimic. Constatati ca i-a folosit la ceva?", a intrebat din nou Basescu. Mircea Basescu, fratele presedintelui, este nasul de botez al unuia dintre copiii lui Bercea.

Intrebat daca Mircea Basescu are vreo legatura cu Vama Constanta, presedintele a raspuns: "Nici el, nici eu nu am facut vreodata casa buna sau prietenii cu oameni implicati in ilegalitati. Sintem doi comandanti de nava care am cistigat suficient fara sa avem nevoie sa intram in diverse combinatii. Nu inteleg de ce a devenit o persoana publica...", a incheiat seful statului. Legea trebuie aplicata oricarui om, indiferent cine este el si cine i-a botezat copiii, a mai spus Basescu.


Greva japoneza la Parlament


Scandalul iscat in jurul arestarii pentru 29 de zile, sub acuatia de tentativa de omor calificat, a interlopului Sandu Anghel alias Bercea Mondial, a ajuns si la Parlament. Deputatii de etnie roma Madalin Voicu si Nicolae Paun si-au anuntat intrarea in greva parlamentara japoneza, protestind astfel fata de modul in care a fost mediatizat cazul arestarii lui Anghel/ Mondial. Cei doi parlamentari sint nemultumiti ca numele interlopului este asociat cu etnia. Ei au solicitat o prezentare a cazului in functie de faptele comise si nu de etnia personajului.

"încercam sa atragem atentia ca lucrurile pe care media le promoveaza astfel incat Bercea Mondialu\' sa fie considerat un lider sau o capetenie a etniei romilor ne deranjeaza, pentru ca noi lucram la proiecte si la tot felul de forme de a emancipa etnia romilor si de a o alinia cu standardele sociale corecte. Faptul ca Traian Basescu se antureaza cu astfel de personaje nu ne onoreaza si nici nu credem ca, intr-un fel sau altul, infractiunea pentru care este judecat are provenienta etnica. Un infractor nu are etnie, nu consideram ca trebuie sa ne facem de rusine cu astfel de oameni", a declarat social-democratul Madalin Voicu.

Deputatul Nicolae Paun, la rindul sau, a explicat ca nemultumirea exprimata in comun cu colegul sau Madalin Voicu tine de generalizarea pe care presa o incearca atunci cind vorbeste despre o persoana membru al minoritatii rome.


Nimeni nu mai poate fi linistit, nu mai poate trai bine, daca incalca legea


Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca un eventual esec in progresul legat de judecarea marilor dosare de coruptie va insemna un raport negativ din partea Comisiei Europene, in vara, legat de justitia din Romania. Seful statului a apreciat ca cel mai important lucru pe care il subliniaza raportul CE intermediar pe tema justitiei, facut public vinerea trecuta, este faptul ca dosarele care vizeaza coruptia la nivel inalt "inca nu se misca", iar in aceasta privinta responsabilitatea ICCJ este "majora". Basescu a subliniat ca elementele pozitive din raport nu trebuie privite triumfalist. "S-au facut niste lucruri normal a fi facute. Nu avem motiv sa spunem ce succese am avut, pina la urma sintem pe un drum spre normalitate", a spus el, mentionind ca va insista asupra a ceea ce este de facut.

Presedintele a sustinut ca nimeni nu mai poate fi linistit daca incalca legea, ei avertizindu-i pe "cei implicati" sa isi reduca actiunile de evaziune, pentru ca nu vor mai trai bine. "în acelasi timp, institutiile statului trebuie sa continue - in lupta cu crima organizata - ceea ce s-a inceput anul trecut in vara, si anume batalia impotriva evazuuii fiscale, fie ca se produce la nivelul firmelor, fie ca se produce in comertul intracomunitar cu legume, fructe, cartofi, carne, fie ca vorbim de evaziunea fiscala pe piata muncii - munca la negru", a spus presedintele adaugind ca este vorba despre "obiective majore" ale institutiilor statului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.