Național

In loc de premiu, un grad in plus

Ziarul de Vrancea
22 feb 2011 485 vizualizări
Jandarmul din Tărgu Jiu care a gasit într-o parcare din municipiu o servieta cu 50.000 de euro si a returnat-o persoanei care o pierduse a fost avansat în grad, ieri, de catre seful Jandarmeriei Romăne, colonel Costel Gavrila.

Ceremonia in timpul careia Aurel Traistaru a fost avansat la gradul de plutonier major a avut loc la sediul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Gorj. Jandarmul Aurel Traistaru a gasit in urma cu citeva zile o servieta in care se aflau actele unei firme si aproximativ 50.000 de euro. Jandarmul a returnat actele si banii, spunind ca nu a dorit niciodata sa primeasca mai mult decit i se cuvine prin munca sa. Jandarmul lucreaza de peste zece ani in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Gorj.


Ridzi nu pleaca


Fostul ministru Monica Iacob Ridzi sustine ca s-ar fi autosuspendat din partid daca statutul formatiunii i-ar fi permis si o critica pe Sulfina Barbu pentru "malitiozitatile" la adresa sa, spunind ca nu aceasta este in masura sa vorbeasca despre integritate in PDL. Monica Iacob Ridzi spune ca nici Sulfina Barbu nu a luat o decizie de a se "autosuspenda" din partid in momentul in care, din cite a auzit, a avut dosare penale. In ceea ce o priveste, Ridzi precizeaza ca nu va demisiona din Parlament, argumentind ca statutul de parlamentar nu impiedica derularea procedurii in Justitie in cazul sau, precum si ca a fost aleasa prin vot uninominal, iar semnalele din partea alegatorilor din colegiul sau din Hunedoara sint ca trebuie sa-si continue activitatea. Ea se declara in favoarea propunerii lui Emil Boc referitoare la suspendarea din partid a celor trimisi in judecata, dar spune ca si-ar dori sa aiba si acum posibilitatea statutara de a se autosuspenda in faza de urmarire penala.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a replicat spunind ca Monica Iacob Ridzi "este in eroare", adica nu stie diferenta dintre un dosar trimis in justitie pe acte de coruptie si plingerile penale depuse la adresa unui fost ministru. In ceea ce o priveste, Barbu a aratat ca in calitatea sa de fost ministru al Mediului au fost depuse plingeri penale, dar acestea nu au fost trimise in instanta pe fapte de coruptie.


Liderul celui mai mic partid din USL vrea locul lui Boc


Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, afirma ca exista un angajament ferm din partea Uniunii Social Liberale de a-si asuma guvernarea chiar in conditiile extrem de grele in care se afla in prezent economia. Potrivit acestuia, in cadrul sedintei USL de ieri, s-a discutat pe marginea posibilitatii ca premierul Emil Boc "sa fie demis sau sa i se ceara demisia". Liderul conservator a anuntat ca duminica va avea loc, la Botosani, Biroul Politic al formatiunii, care va discuta, printre altele, posibilitatea convocarii unui Consiliu National "cit mai urgent" si, eventual, si a unui Congres al PC. In cadrul Congresului ar urma sa se discute completarea statutului partidului, alegerea, probabil, a unui secretar general si se vor analiza rezultatele la un an de mandat sub conducerea sa si a celor din Biroul Executiv Central al formatiunii.


PDL vrea sa cistige si in 2012


Conducerea centrala a PDL l-a mandatat pe Emil Boc sa semneze, in numele partidului, protocolul de colaborare a coalitiei ce sustine Executivul, documentul avind ca "obiectiv major si ambitios" cistigarea alegerilor din 2012 si continuarea guvernarii, a anuntat ieri secretarul general adjunct al PDL, Gheorghe Flutur. El a precizat ca documentul care consfinteste parteneriatul ce sustine guvernarea va fi finalizat si probabil semnat in aceasta saptamina. Potrivit lui Gheorghe Flutur, protocolul are "ca obiectiv major si ambitios" cistigarea de catre actuala coalitie a alegerilor din 2012 si guvernarea dupa acest an electoral. Alte obiective ale protocolului sint, conform secretarului general adjunct, relansarea economiei, asigurarea stabilitatii macroeconomice, accelerarea absorbtiei fondurilor europene, sustinerea mediului de afaceri sau promovarea parteneriatului public-privat.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.