Național

Ponta il acuza pe Boc ca ascunde arieratele ca sa-i iasa planul

Ziarul de Vrancea
21 feb 2011 515 vizualizări
Liderul PSD sustine ca indicatorii stabiliti de Guvern cu FMI au fost atinsi in mod nereal n in replica, premierul a cerut prefectilor sa explice cetatenilor masurile pozitive adoptate pentru relansarea economiei, sustinind ca sint toate sansele pentru iesirea din recesiune

Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca Romania nu a iesit din criza, asa cum afirma presedintele Traian Basescu, si ca tara noastra si-a atins tinta de deficit bugetar in 2010, convenita cu FMI, in mod nereal. "Vizavi de obligatiile prevazute si asumate de Guvernul Romaniei in noul acord cu FMI, principalul pilon se refera la reducerea deficitului bugetar. Vreau sa precizez de la inceput, ca Romania si-a atins tinta de deficit bugetar, 6,5% din PIB in 2010, in mod nereal. în practica, arieratele Guvernului Romaniei, datoriile Guvernului catre firmele private au trecut de cifra de 1,6 miliarde. Daca acestea ar fi fost platite sau daca ar fi fost consemnate ca deficit, practic, nici in 2010 Romania nu-si indeplinea tinta stabilita cu FMI si ar fi fost, totusi, o situatie mai buna pentru firmele private", a explicat liderul social-democrat. Potrivit acestuia, faptul ca nu au fost platite arieratele reprezinta trecerea greutatii crizei economice de pe umerii Guvernului, pe cei ai firmelor private.

Premierul Emil Boc a afirmat, ieri, intr-o videoconferinta cu prefectii, ca adversarii politici ai puterii devin disperati atunci cind vad ca Romania merge in directia buna din punct de vedere economic. El le-a spus prefectilor ca au datoria sa le explice oamenilor faptul ca Romania are toate sansele ca la sfirsitul lunii martie sa iasa din recesiune. Liderul PDL le-a cerut prefectilor sa discute cu electoratul pentru a explica masurile pozitive adoptate de Guvern pentru relansarea economiei si a incerca pe cit posibil sa combata "diversiunile" lansate de USL si televiziunile Realitatea si Antena 3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.