Național

2010, anul cu cele mai putine casatorii

Ziarul de Vrancea
21 feb 2011 530 vizualizări
Potrivit Institutului National de Statistica, in anul 2010, numarul casatoriilor a fost ceva mai mare de 110.000, dar cu 17% mai putine decit in 2009, si cu 37% mai putine decit in 2008, anul trecut inregistrindu-se cele mai putine casatorii din 1948 incoace

Pentru comparatie, urmatorul cel mai slab an a fost 2001 cu 129.000 de casatorii, relateaza HotNews.ro. In acelasi timp, numarul divorturilor a fost de aproximativ 31.000, un minim al ultimilor 10 ani. Un raport mediu al ultimilor 30 de ani arata ca, din noua casatorii, doua s-au incheiat prin divort. Tot in anul 2010 s-au nascut aproape 209.000 de copii, acesta fiind cel mai mic numar din 1955 incoace.


Tragedie: trei micuti au ars de vii incuiati in casa de mama lor


Trei copii cu virsta de sapte luni, doi si, respectiv, patru ani au decedat ieri in urma unui incendiu care a izbucnit intr-o locuinta din municipiul Calarasi. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului local pentru Situatii de Urgenta, locotenent Mihai Ionescu, a declarat ca, la sosirea pompierilor militari la locul incendiului, cei trei erau deja morti. Incendiul a fost lichidat in sapte minute, dar copiii nu au putut fi salvati. Potrivit reprezentantilor ISU, casa unde a avut loc tragedia nu este alimentata la reteaua de electricitate, gaz metan si apa potabila, primele date ale anchetei indicind ca incendiul ar fi putut fi provocat de carbunii cazuti din soba improvizata pe un covor. Din primele date ale anchetatorilor a reiesit ca tatal copiilor este plecat de o luna la munca in Italia, iar soacra femeii o acuza pe aceasta ca in mod frevcent lasa copiii in casa inchisi cu un lacat si cu foc in soba, nesupravegheati.


Liderul PSD anunta micsorarea pensiilor


Presedintele PSD, Victor Ponta, afirma ca Executivul s-a obligat, potrivit noii intelegeri cu FMI, sa continue reducerea pensiilor. "Exista obligatia de continuare a reducerii pensiilor, prin recalculare - termenul de recalculare este un eufemism al domnul Boc, al domnului Oprea, al domnului Botis. Sper sa stie ce inseamna eufemism cei trei domni in cauza. în realitate, se vorbeste in continuare de scaderea pensiilor si nu se spune foarte clar ca vor fi reduse doar pensiile mari, ci pensiile in ansamblu", a declarat presedintele PSD, ieri, intr-o conferinta de presa.


Copil cazut in apa clocotita, mort dupa tratamentul cu leacuri babesti


Un copil de doi ani din localitatea botosaneana Dumbravita, comuna Ibanesti, a murit, dupa ce a cazut intr-un vas cu apa clocotita. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean, Daniela Darea, a explicat ca, in urma cu doua saptamini, baietelul, aflat pe cuptorul sobei, s-a dezechilibrat si a cazut cu fata si o parte a corpului intr-un vas cu apa clocotita, in care mama sa prepara mincarea. Imediat, mama micutului a reusit sa-l prinda de brat si sa-l scoata din vasul cu apa, dupa care i-a tratat arsurile suferite, prin aplicarea de tratament la domiciliu, fara a anunta salvarea sau a consulta vreun medic. Simbata, baietelul a inceput sa prezinte simptome de sufocare, motiv pentru care mama sa a solicitat ambulanta, insa cadrele medicale ajunse la fata locului nu au putut decit sa constate decesul.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.