Național

Asistatii smecheri, buni de plata

Ziarul de Vrancea
18 feb 2011 680 vizualizări
Guvernul ia în calcul recuperarea banilor încasati de asistatii sociali, prin frauda, în cuantum mai mare decit aveau dreptul, prin reducerea alocatiilor urmatoare ori stabilirea unui grafic de rambursare.

Prestatiile sociale destinate persoanelor cu venituri reduse vor fi acordate dupa verificarea atit a surselor de venituri ale acestora, cit si a bunurilor imobile si imobile care pot fi valorificate, se arata intr-un document guvernamental. Guvernul intentioneaza ca, pina in ianuarie 2013, sa comaseze alocatia familiala complementara, alocatia monoparentala, venitul minim garantat (VMG) si ajutoarele de incalzire (toate destinate familiilor cu venituri reduse) intr-un singur program, denumit orientativ "venit minim de insertie". Documentul releva totodata intentia Executivului de a recupera banii incasati nejustificat pina in prezent de catre persoanele incluse in programe de asistenta sociala. Este luata in calcul si sesizarea organelor de urmarire penala in cazurile grave, cu ideea ca legislatia ar trebui sa contina instructiuni clare cu privire la sesizarea organelor de urmarire penala in functie de gravitatea infractiunii sau de valoarea prestatiei primite de o persoana fara ca aceasta sa fie eligibila.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.