Național

Director de scoala sau sef de partid?

Ziarul de Vrancea
18 feb 2011 655 vizualizări
Detinerea cumulate a celor doua functii mai este permisa doar pina la 25 februarie

Directorii unitatilor de invatamint, care sint si presedinti sau vicepresedinti de partide, trebuie sa opteze, pina in 25 februarie, pentru una dintre cele doua functii, a anuntat ieri secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Oana Badea. Ea a precizat ca, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a ordinului ministrului Educatiei privind depolitizarea managementului scolii, directorii generali si cei adjuncti, care au si functii de conducere in partide, au 15 zile pentru a opta pentru una dintre cele doua functii. "Dupa 25 februarie vom lua act de optiunile directorilor generali si a directorilor adjuncti", a declarat Oana Badea. Ea a precizat ca Ministerul nu are nici o statistica privind numarul directorilor scolari care ocupa si functii de conducere in partid si ca prevederea face parte dintr-un ordin de masuri tranzitorii pentru implementarea a noii legi a Educatiei.


Norma didactica majorata


Documentul face referire si la dimensionarea retelei scolare si la introducerea, de la 1 septembrie, a consortiilor scolare. Secretarul de stat a precizat ca in acest sens au fost consultati toti inspectorii scolari generali si s-a ajuns la concluzia ca introducerea consortiilor scolare va folosi foarte mult pentru pastrarea resursei umane de calitate in scoli. Badea a explicat ca prin consortiu nu va disparea nici o scoala si ca unitatile de invatamint isi vor pastra personalitatea juridica, dar va disparea invatamintul simultan la clasele V - VIII. Ordinul ministrului mai face referire si la norma didactica, care a fost majorata de la 16 la 18 ore pe saptamina, dar si la tipurile de evaluare de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, care vor intra in vigoare din anul scolar viitor. Oana Badea a explicat ca, impreuna cu conducerile caselor corpului didicatic, s-a stabilit ca toate cadrele didactice de la aceste clase sa fie formate pentru evaluarile prevazute, iar aceasta pregatire sa fie asigurata prin Casa Corpului Didactic.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.