Național

Fetita de un an si jumatate, degerata la - 18 grade

Liliana Nenciu
26 ian 2006 691 vizualizări
Copila a ajuns la spital cu degeraturi, dupa ce si-a petrecut ultimele zile si nopti intr-un frig napraznic. Impreuna cu mama, bunicii si fratii mai mici, micuta locuieste intr-o baraca neincalzita de la marginea Golestiului. Copiii au ajuns la caldura, intr-un centru de plasament.

O fetita de un an si jumatate a ajuns la spital cu degeraturi la miini, picioare si fata intrucit si-a petrecut ultimele zile intr-un frig cumplit, intr-o baraca improvizata de la marginea comunei Golesti. Cu toate ca un copil de un an ar trebui sa stea intr-o incapere cu o temperatura de circa 26 de grade Celsius, si sa fie bine hranit si imbracat, micuta Maria T. a locuit in aceasta iarna, impreuna cu ceilalti doi fratiori, mama si bunicii, intr-o baraca din lemn. Motivul pentru care familia a ajuns in aceasta situatie greu de indurat este unul trist. In urma cu 10 ani, bunicii micutei Maria au vindut apartamentul din Focsani pentru a-si imprumuta un var cu bani pentru ca acesta sa poata pleca in Italia si sa-i ia si pe ei. Banii s-au dus pe apa simbetei, iar familia, impreuna cu fiica si cei trei nepotei de 6 ani, 2,6 ani si micuta Maria, a fost nevoita sa se mute intr-o magazie, pe un teren pus la dispozitie de rude.


Cu toate ca nu a fost niciodata casatorita legitim, mama Mariei, in virsta de 25 de ani, spune ca a trait in concubinaj cu un barbat, iar doi dintre copii au fost trecuti pe numele acestuia. Legal sau nu, tatal acestor copii se bucura de alocatia lor, dupa cum sustine femeia, care se chinuie sa-i creasca. Ultimele zile au fost cu adevarat cumplite pentru aceasta familie. Cu toate ca mama a incercat sa-si protejeze copiii cu caldura propriului corp, frigulsiberian din ultimele zile, care a coborit pina la - 18 grade Celsius,

aproape ca a doborit cel mai mic copil, pe Maria, care are doar un an si jumatate. "Nu am nici un fel de venit de nicaieri. Parintii mei nu au implinit inca virsta de pensionare si nici nu lucreaza. Eu am lucrat in urma cu citiva ani la o sectie de confectii, insa acum numai pot munci deoarece copiii sint mici. Iarna trecuta ne-am descurcat mai bine cu lemnele, insa acum nu am mai prea avut si a fost mult mai frig. Nici soba nu este prea buna, deoarece nu incalzeste, iar prin magazia din scindura se pierde caldura", ne-a

povestit mama Mariei. Aflata in sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, femeia spune ca nu ea a observat degeraturile fetitei, ci asistentii sociali de la Protectia Copilului si sectoristul din sat, care au venit la ea acasa sa vada in ce conditii stau copii. Nu stie cine i-a anuntat, cert este ca ceilalti doi fratiori ai Mariei, Cristina si Marian, se afla acum la caldura, intr-un centru al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Aceeasi soarta o va avea si micuta Maria, imediat dupa ce va iesi din spital. Conform medicilor, starea copilei este ameliorata, ea urmind sa fie externata in citeva zile. "Fetita prezinta degeraturi de gradul I pe membrele inferioare si ona fetei. A fost adusa la timp, iar vindecarea va fi posibila in citeva zile", a precizat medicul chirurg Gabriel Negoita, in ingrijirea caruia se afla micuta. Ce se va intimpla cu mama si cei trei copilasi ai sai numai Dumnezeu stie. Femeia spune ca niciodata nu a fost sprijinita de autoritati, insa si-ar dori ca cineva sa-i intinda macar acum o mina de ajutor, mai ales ca nu vrea sub nici o forma sa renunte la cei trei copii ai sai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.