Național

Diplomat belarus, mustruluit de MAE roman

Ziarul de Vrancea
4 feb 2011 473 vizualizări
însarcinatul cu afaceri al Republicii Belarus la Bucuresti, Serghei Molunov, a fost convocat miercuri la Ministerul Afacerilor Externe, în urma declaratiilor facute în cursul aceleiasi zile

Practic, Molunov a criticat decizia Romaniei de participare la Conferinta Donatorilor pentru Belarus, apreciind ca este un gest neprietenos prin care Bucurestiul ia asupra sa responsabilitatea pentru eventuala inrautatire a relatiilor bilaterale. "Nu stiu, poate ca in Romania este totul foarte bine, asa incit Romania poate sa ofere bani pentru finantarea opozitiei belaruse. Dar nu cred ca opozantii belarusi, care, pe banii contribuabililor romani isi vor asigura traiul, se vor odihni in diferite statiuni, nu cred ca ei vor spune multumesc poporului roman pentru aceasta finantare", a spus miercuri insarcinatul cu afaceri, intr-o conferinta de presa. "Partea romana a aratat ca afirmatiile sint nepotrivite, pozitia Romaniei in contextul evenimentelor post-electorale din R. Belarus reflectind si fiind pe deplin consonanta cu punctul de vedere impartasit de toate statele membre ale Uniunii Europene", se arata intr-un comunicat transmis ieri de MAE. Ministrul Teodor Baconschi a precizat ca Romania va aloca, din bugetul MAE de asistenta pentru dezvoltare, un ajutor de 100.000 de euro dedicat sprijinirii societatii civile din Belarus.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.