Național

Criminal, retinut dupa 19 ani

Ziarul de Vrancea
3 feb 2011 455 vizualizări
Principalul suspect al unei crime comise in 1992, pentru care Marcel Tundrea a fost inchis 12 ani pe nedrept, a fost prins de politisti n intre timp, individul a mai comis citeva infractiuni

Barbatul suspectat ca ar fi comis crima din anul 1992 in localitatea Pojogeni, pentru care presupusul vinovat Marcel Tundrea a efectuat 12 ani de inchisoare pe nedrept, a fost retinut, marti seara, de politisti. El este acuzat de furt, conducere fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice si distrugere, dar si de violare de domiciliu si lovire dupa ce a agresat o batrina din orasul Ticleni. Gheorghe Avram, cel pe care Marcel Tundrea l-a indicat pe toata perioada anchetei crimei de la Pojogeni, dar si in timpul cit a stat in inchisoare, ca fiind un posibil suspect, este acuzat de anchetatori ca, in noaptea de luni spre marti, a agresat o batrina si a furat si avariat o masina. Potrivit lui Ion Buculea, seful Politiei Ticleni, Gheorghe Avram, alaturi de trei prieteni au consumat bauturi alcoolice si au plecat cu o masina. Acestia au fost opriti de politisti pe raza orasului Ticleni, iar Avram, profitind de faptul ca soferul a fost condus la o unitate medicala pentru prelevarea probelor biologice si a lasat cheile in contact, a plecat cu masina, pe care a lovit-o, parasind apoi locul accidentului. "Pe numele acestuia a fost emisa ordonanta de retinere pentru furt calificat, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere si parasirea locului accidentului fara incuviintarea politiei, acesta fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Gorj, urmind sa fie prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Targu-Carbunesti cu propunere de arestare preventiva", a precizat purtatorul de cuvint al IPJ Gorj, Daniel Tica. Acestor infractiuni li se vor adauga si cele de violare de domiciliu, lovire si alte violente, dat fiind ca o femeie in virsta de 60 de ani din Ticleni l-a recunoscut pe Avram ca fiind autorul agresiunii asupra ei.


Tundrea a murit in urma unor boli contactate in inchisoare


în anul 1992, Mioara Gherasie, de 14 ani, din localitatea Pojogeni, a fost violata si apoi ucisa. Anchetatorii din judetul Gorj l-au retinut atunci pe Marcel Tundrea ca autor al faptelor, el fiind condamnat la 25 de ani de inchisoare, din care a efectuat 12. în anul 2004, in baza unei cereri de revizuire formulate de Tundrea, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Emil Mota, a cerut efectuarea testului ADN. Rezultatul i-a fost favorabil lui Marcel Tundrea, care a reusit sa iasa din puscarie, el sustinindu-si mereu nevinovatia si indicindu-l pe adevaratul autor inca de la inceputul anchetei. în 2007, Marcel Tundrea a murit din cauza bolilor contactate in inchisoare, decesul sau survenind inainte ca judecatorii înaltei Curti de Casatie si Justitie sa pronunte sentinta definitiva de nevinovatie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.