Național

Mascatii au incurcat din nou destinatarul

Ziarul de Vrancea
2 feb 2011 3627 vizualizări
O familie din Pantelimon s-a trezit dimineata cu usa sparta de fortele de ordine si amenintata cu pistolul, dupa ce politistii au confundat casa la care trebuia sa aiba loc intervenetia

Stefan Mihai din comuna Pantelimon din apropierea Capitalei ii acuza pe "mascatI" ca i-au spart poarta casei si usa de la intrarea in locuinta ieri dimineata si ca i-au amenintat familia cu arma. Dupa ce i-au ravasit toata locuinta, mascatii de la DIICOT si IGPR au parasit locuinta. Incidentul a avut loc cind familia lui Stefan Mihai inca dormea. "Pe la 6 dimineata au spart poarta, usa de la intrare in casa, ne-au pus cu fata la perete si ne-au amenintat pe toti cu pistolul. Cind am intrebat pe cine cauta, mi-au zis sa tac si sa nu mai pun intrebari", a povestit barbatul pentru B365.ro . "M-am speriat ingrozitor de tare cind m-am trezit ca ma izbeste cineva de perete si imi pune pistolul la cap. Eu sint om pasnic, sint pensionar pe caz de boala, nu am facut rau nimanui", a povestit barbatul. Numai ca mascatii de la DIICOT si IGPR gresisera insa adresa. Barbatul locuieste pe o strada la numarul 4A, iar, potrivit acestuia, politia cauta pe cineva care locuieste pe aceeasi strada, dar la 4F. Reprezentantii IGPR au declarat pentru B365.ro ca desfasoara perchezitii, impreuna cu Structura Centrala a DIICOT, la peste 20 de adrese din judetele Ilfov, Ialomita si Bacau. Actiunea vizeaza persoane care ar fi luat credite cu documente false, insa reprezentantii IGPR si DIICOT au declarat ca nu pot comenta deocamdata cazul lui Mihai Stefan, din cauza ca actiunea este in curs de desfasurare.


IPP cere sanctiuni


într-un comunicat emis ieri, reprezentantii Institutului pentru Politici Publice afirma ca greselile fortelor speciale "s-au transformat in fapt curent", dind exemplul cazului de ieri. "Membrii familiei peste care fortele de ordine au intrat «din greseala» au fost amenintati cu arma la ceafa, in conditiile in care chiar persoana cautata era o femeie banuita pentru fals si nicidecum pentru o infractiune violenta, sau despre care existau indicii ca s-ar fi opus eventual violent retinerii", se precizeaza in comunicatul IPP. "Solicitam domnului Igas ca MAI sa precizeze cum a fost posibil incidentul de astazi (n.r.- ieri), daca politistii si-au cerut scuze pentru eroarea comisa, cine sint persoanele vinovate de aceasta eroare si in ce masura aceste erori sint consemnate in dosarele profesionale ale acestor vajnici luptatori", conchid reprezentantii IPP. Este al doilea caz consemnat in ultimele luni in care mascatii au intervenit in forta la o adresa gresita.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.