Național

Doi parlamentari, declarati incompatibili

Ziarul de Vrancea
28 ian 2011 519 vizualizări
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ieri ca senatorul PDL Mircea Cinteza si senatorul PNL Mircea Diaconu au incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor

Astfel, liberalul a detinut in ultimii trei ani, in aceleasi timp, functia de director al Teatrului Nottara din Bucuresti si pe cea de parlamentar. Diaconu a declarat insa ca are o decizie a Senatului potrivit careia activitatea sa artistica nu este incompatibila cu functia de senator. "Daca si teatrul este incompatibil... sau poate s-a primit ordin sa fie incompatibil", a spus Diaconu, care a mentionat ca el nu a fost informat in legatura cu nici o decizie. "Nu am gasit nici o decizie, nu m-a invitat nimeni nicaieri", a spus acesta. în cazul in care va fi chemat la ANI, politicianul a spus ca se va prezenta cu hirtia de la Senat. "Ne vedem si in justitie, daca trebuie", a adaugat el. Potrivit agentiei, Mircea Diaconu este senator din 19 decembrie 2008, iar de atunci pina in prezent a fost simultan si director-manager al Teatrului "C.I. Nottara". Tot ieri, ANI a constatat public si starea de incompatibilitate in care se afla senatorul PDL Mircea Cinteza, deoarece pe linga calitatea de parlamentar a detinut si mai multe functii de conducere in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Potrivit ANI, Mircea Cinteza a obtinut doua mandate de parlamentar in urma alegerilor din 2004 si din 2008. In paralel, incepind cu data de 1 noiembrie 1997, el a detinut si functii de conducere in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Cinteza declara anul trecut ca are derogare de la Senat care ii permite sa fie sef de sectie concomitent cu functia de parlamentar, astfel ca nu se pune problema unei incompatibilitati si ca va verifica toate actele.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.