Național

Traian Basescu l-a pus la punct pe un oficial rus

Ziarul de Vrancea
28 ian 2011 913 vizualizări
Intrebat de un parlamentar rus daca Romania are intentia de a "anexa" Republica Moldova, presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la Strasbourg, ca tara noastra "nu are nici un fel de experienta în anexarea altor state".

Seful statului roman a fost interpelat apoi de un alt parlamentar membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) cu privire la frontiera cu Republica Moldova si la conflictul transnistrean. "Prin Tratatul de la Paris din 1947, s-a stabilit actuala frontiera a Republicii Moldova, la vremea aceea fiind frontiera a Uniunii Sovietice. Romania nu a dus niciodata o actiune de nerecunoastere a frontierei actuale cu Republica Moldova. Mai mult, in 1991, Romania a fost primul stat din lume care a recunoscut Republica Moldova ca stat independent, dar nu a pregetat niciodata sa vorbeasca de nevoia de restabilire a integritatii teritoriale a Republicii Moldova prin rezolvarea problemei transnistrene", a afirmat presedintele Basescu.


PSD isi apara "baronii" si la Strasbourg


Tot ieri, presedintele a declarat referindu-se la absenta PSD din plenul APCE, ca social-democratii isi "externalizeaza problemele interne" si ca ii dezimformeaza pe socialistii europeni. "Puteti verifica si aveti o proba si astazi, ca parlamentarii socialisti, partidele din opozitie nu raspund invitatiilor la dialog, iar astazi aveti o proba. Partidele de opozitie din Romania nu se afla in sala. Nu am avut impresia ca inainte de a veni aici am cerut partidelor de opozitie din Romania sa plece din sala. Am inteles ca a fost initiativa lor, iar motivatia publica pe care au dat-o a fost pentru ca ieri a fost arestat un membru marcant al opozitiei, fiind suspectat de frauda", a declarat Traian Basescu. El a fost intrebat de un parlamentar socialist din APCE cum raspunde acuzatiilor conform carora a minimalizat rolul Parlamentului, al Justitiei si al partidelor de opozitie. "Va asigur ca puteti verifica, numai uitindu-va si in presa din Romania, veti constata ca nu raspund niciodata invitatiilor de a avea discutii cu presedintele, ca atare, cred ca colegii dumneavoastra de familie politica v-au dezinformat si v-au pus intr-o situatie delicata, pentru ca ei nu vor nici un fel de dialog cu presedintele Romaniei. Daca in tara poate fi accepata pozitia ca fiind un joc al opozitiei, externalizarea unei probleme pe care o au ei nu cred ca le face cinste", a conchis seful statului. Membrii PSD ai delegatiei Romaniei la APCE nu au participat ieri la discursul presedintelui in plenul acestei institutii. Ei au protestat astfel pentru ca un coleg de partid, seful CJ Arges, Constantin Niculescu, este acuzat de coruptie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.