Național

Constructiile fara autorizatie vor putea fi demolate

Ziarul de Vrancea
27 ian 2011 343 vizualizări
Autoritatile nu vor mai putea aproba documentatii de urbanism pentru intrarea in legalitate a constructiilor realizate fara autorizatii, acestea putind fi demolate partial sau total, conform unui proiect de ordonanta a Guvernului, elaborat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Proiectul vizeaza modificarea si completarea Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul. "Avind in vedere numeroasele cazuri de abuzuri privind construirea fara incadrarea in regulamentele de urbanism aprobate, prin lucrari neautorizate integral sau care nu respecta autorizatia, cazuri ce pot avea grave consecinte, la nivelul mediului, sanatatii publice, sigurantei cetatenilor, propunerea de ordonanta introduce dispozitii privind imposibilitatea initierii si / sau aprobarii a unor documentatii de urbanism care au ca scop intrarea in legalitate a unor constructii edificate fara autorizatie de construire sau care nu respecta prevederile autorizatiei de construire", se arata in nota de fundamentare a proiectului. Documentul prevede ca pentru constructiile executate fara respectarea regulamentului local de urbanism aprobat la data constatarii contraventiei de catre organele abilitate sa fie luate masurile de incadrare a acestora in prevederile regulamentului, inclusiv prin demolarea partiala sau totala. Anularea hotaririlor de aprobare a documentatiilor de urbanism, emise cu incalcarea prevederilor legale, poate fi ceruta de catre prefecti in urma controlului sau la sesizarea inspectorului general al Inspectoratului de Stat in Constructii, arhitectului sef de judet sau autoritatilor centrale de specialitate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.