Național

Macelul de la Balc a fost si in acest an un succes

Ziarul de Vrancea
24 ian 2011 528 vizualizări
In jur de 30 de afaceristi celebri au vinat în tarcul de 1500 de hectare de la Balc n in total, peste 160 de mistreti au fost împuscati în acest weekend pe domeniul cinegetic din Bihor

Vinatoarea de la Balc a inceput ieri in jurul orei 9.00, ca si cu o zi in urma, si a cuprins o singura goana, pentru ca invitatii sa poata pleca apoi spre case. Actiunea s-a incheiat in jurul prinzului, iar invitatii, gonacii si vinatorii din rindul localnicilor au facut traditionala fotografie de grup, alaturi de mistretii impuscati. Ulterior, invitatii au plecat cu masinile spre aeroportul din Debrecen (Ungaria).

Pe fondul de vinatoare de la Balc s-a aflat si o masina a Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bihor, adaptata special pentru transportul de probe prelevate de la mistretii impuscati. Aceste probe vor fi transportate la un laborator al DSVSA din Oradea, urmind ca apoi, daca analizele nu vor evidentia infestare cu Trichinella, pesta porcina sau febra aftoasa, mistretii impuscati sa fie dusi la un abator pentru prelucrarea vinatului. în final, la fel ca in fiecare an, carnea mistretilor va fi donata unor orfelinate si camine de batrini. Potrivit unor surse, numai simbata pe domeniul de la Balc au fost impuscati aproximativ o suta de mistreti. Invitatii la partida de vinatoare au sosit la Balc vineri seara, cind au participat la o masa traditional romaneasca, in timpul careia Gheorghe Zamfir a sustinut un recital. Printre invitati s-a aflat si printul Dimitrie Sturdza, acesta fiind singurul care a stat de vorba cu jurnalistii. "Invitatii sint oameni foarte bine vazuti in toata Europa, care sint aici si au venit sa se intilneasca. Domnul Tiriac face un PR foarte bun prin organizarea acestui eveniment", a declarat printul, spunind ca este "cea mai buna vinatoare organizata in Europa, intr-un tarc". Potrivit unor participanti la vinatoare, pe domeniul de la Balc s-au aflat George Marsan, primarul orasului Monte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Wolfgang Porsche, mostenitorul imperiului cu acelasi nume, Klaus Mangold (DaimlerChrysler), Siegfried Wolf, presedintele companiei Magna Europa, Franz Rauch, cel mai mare producator de sucuri naturale din Europa, Rudolf Streicher, politician austriac, fost ministru in mai multe guverne, Inigo Herrera, fost membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Partidele de vinatoare de la Balc au devenit cunoscute din 2005, cind au fost impuscati 185 de mistreti, dintre care 23 de catre fostul premier Adrian Nastase.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.