Național

S-a nascut ungur, vrea sa moara maghiar

Ziarul de Vrancea
5 ian 2011 466 vizualizări
Un barbat în virsta de 96 de ani si-a depus ieri la Consulatul Ungariei din Cluj-Napoca, dosarul pentru obtinerea cetateniei maghiare, întrucit a fost cetatean ungar si spune ca este important pentru el ca, la sfirsitul vietii, sa reprimeasca aceasta cetatenie.

Biro Lorinc s-a nascut in Lunca Muresului, in anul 1915, in timpul Ungariei Mari, si a mers ieri la Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca, insotit de nepotul sau, Biro Attila, pentru inregistrarea actelor. "Am venit sa cerem pentru bunicul cetatenia ungara. S-a nascut in 1915, in Lunca Muresului, in timpul Ungariei Mari, a fost cetatean maghiar pina in anul 1921, apoi a redevenit cetatean maghiar dupa 1940, dupa care a pierdut, din nou, in 1945, cetatenia maghiara. Este important ca aproape de sfirsitul vietii sa reprimeasca aceasta cetatenie si sa fie impacat sufleteste", a spus Biro Attila. El a precizat ca bunicului sau nu ii va folosi la nimic cetatenia ungara, deoarece acesta nu va dori sa calatoreasca in strainatate, in SUA sau Australia, ci este vorba despre "un gest simbolic". Consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Szilagyi Matyas, a declarat ca pina in luna aprilie urmeaza sa fie procesate circa 4.000 de dosare ale unor persoane de etnie maghiara care doresc obtinerea cetateniei ungare si care au fost programate pentru inregistrarea actelor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.