Național

Mandat de arestare preventiva pentru libianul din dosarul UCM Resita

Ziarul de Vrancea
27 dec 2010 516 vizualizări
Magistratii înaltei Curti de Casatie si Justitie (îCCJ) au decis emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru libanezul Baaklin Said, asociat unic si administrator al S.C.Libarom Agri SRL Bucuresti, si mentinerea în arest a directorului executiv al societatii UCM Resita SA, Coriolan-Adrian Preda, si a presedintelui Consiliului de Administratie si director general al aceleiasi societati, Adrian Chebutiu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au adus joi, din Bulgaria, si l-au retinut pe Baaklin Said, dupa ce acesta fugise din Romania in noaptea de 27/28 noiembrie. Procurorii anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de Coriolan-Adrian Preda si Adrian Chebutiu, care au fost retinuti in 30 noiembrie pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala si doua infractiuni de fals intelectual. Potrivit unui comunicat al DNA, remis Agerpres, in acelasi dosar este cercetat si inculpatul Baaklin Said, asociat unic si administrator al S.C. Libarom Agri SRL Bucuresti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de evaziune fiscala, evaziune fiscala in forma tentativei si asociere in vederea savirsirii infractiunii de evaziune fiscala. DNA arata ca, in noaptea de 27/28 noiembrie, inculpatul Baaklini Said a fugit din tara in scopul de a se sustrage urmaririi penale in cauza, motiv pentru care pe numele lui, la cererea procurorilor DNA, îCCJ a emis un mandat de arestare national, precum si un mandat de arestare european. în baza mandatului de arestare european, Baaklini Said a fost prins de autoritatile bulgare in seara zilei de 28 noiembrie. Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca la data de 31 august, in urma unei intelegeri anterioare, SC UCM Resita SA a emis o factura in valoare de 250 milioane euro plus TVA catre SC Libarom Agri SRL, care a cumparat de la uzina din Resita patru motoare vechi, nefunctionale, aflate pe stoc de peste 20 de ani. Sursa citata mentioneaza ca, in baza facturii supraevaluate, in luna septembrie, SC Libarom Agri SRL, reprezentata de inculpatul Said, a si cerut restituirea de la bugetul de stat a TVA aferente facturii respective, adica suma de 60 milioane euro. La 26 noiembrie, in Portul Constanta, marfa cumparata de SC Libarom Agri SRL de la uzina din Resita a fost incarcata pe o nava avand ca destinatie Republica Guineea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.