Național

De ce e bine sa avem femei in Guvern

Ziarul de Vrancea
27 dec 2010 651 vizualizări
Telefonul unei mame de la Palatul Victoria, consilier al premierului Emil Boc, a determinat statul sa gaseasca fonduri pentru un aparat de un milion de euro de la spitalul Marie Curie.

Interventia unui consilier al premierului Boc a scos din bugetul de la Sanatate un milion de euro, dezvaluie Gandul. Banii au fost folositi pentru achizitionarea unui angiograf, aparat care va investiga si corecta defectele cardiace ale copiilor internati la Spitalul Marie Curie. Andreea Vass, consilier al premierului Emil Boc, proaspata mama, si-a dus copilul sa-l trateze la spitalul Marie Curie. A aflat de la medici ca se face un nou departament de cardiochirurgie si ca au nevoie de un aparat foarte scump. Un telefon la ministrul Sanatatii, Attila Cseke, si aparatul ajunge in saptamina Craciunului. Vass a ajuns la Marie Curie cu propriul copil, pe care il trateaza in spitalul bucurestean. A auzit de proiectul initiat de asociatia "Inima copiilor" - sectia de cardiochirurgie - si a decis sa se implice pentru a contribui la salvarea vietilor a sute de copii. într-o discutie cu oficialul de la Sanatate, ea a obtinut deblocarea unor fonduri , mai precis a sumei de 1 milion de euro, bani necesari achizitionarii unui angiograf performant, dupa cum au relatat reprezentantii spitalului. "Ne-am straduit sa facem din ministerul Sanatatii un partener. Si se pare ca deocamdata am reusit", a declarat pentru Gandul Alex Popa de la "Inima Copiilor". "Andreea Vass a intervenit pentru a contribui la ceva bun, iar ministerul a cooperat in acest sens. Noi vedem lucrurile in genul: ", mai spune Popa. La inceputul lui 2011, departamentul de la Marie Curie - asteptat de miile de copii romani care au nevoie de ajutor, dar si de medicii din Tirgu Mures, Cluj ori de la Fundeni, care salveaza inimi - va fi functional.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739406 zile, 9 ore, 40 minute, 23 secunde
Si unde e parandaratul?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.