Național

Antonescu se considera un politician de dreapta

Ziarul de Vrancea
21 dec 2010 393 vizualizări
Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat l-a contrazis ieri pe presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, transmitindu-i ca nu este un om de stinga.

"Cred ca domnul Iliescu, facind aceasta apreciere (potrivit careia Antonescu are inclinatii de stinga, n.r.) imi face un compliment, pentru ca, in viziunea domniei sale, a fi de stinga inseamna a fi deschis catre probleme sociale, ale oamenilor nevoiasi. Eu nu sint de stinga, il contrazic sau il dezamagesc pe domnul Iliescu, nu sint deloc de stinga, dimpotriva, am avut si am o maxima retinere pentru simplul motiv ca stinga, in afara de a clama toate aceste sensibilitati si forme de solidaritate, n-a prea reusit sa rezolve, cind a guvernat, cel putin in Romania, aceste probleme", a spus Antonescu. El a precizat ca liberalismul, in schimb, nu este o politica exclusivista, cum apreciaza Ion Iliescu, ci o politica a sanselor pentru fiecare. "Spre deosebire de modul cum concepe domnul Iliescu dreapta, dreapta nu este o politica exclusivista, sau liberalismul nu e o politica exclusivista, nu e o plitica destinata celor bogati sau celor puternici, ci este o politica menita sa dea sansa fiecarui membru al societatii sa traiasca mai bine, sa-si afirme libertatea si sa aiba niste drepturi pe care nimeni nu i le poate pune in discutie", a adaugat Antonescu. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de ProTV, ca Antonescu ar fi "un bun om de stinga". Iliescu a apreciat ca liberalul "nu prea are virtuti de dreapta, nu este nici provenit din familii bogate, nici legat de mosierime, de capital, care sa-l motiveze sa fie un liberal pur singe, ba chiar este un om deschis spre problematica sociala".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.