Național

Democrat-liberalii pica pe capete testul DNA

Ziarul de Vrancea
21 dec 2010 454 vizualizări
Un senator PDL si un fost deputat al aceluiasi partid au ajuns pe mina procurorilor anticoruptie, in doua dosare diferite n prejudiciul cumulat al faptelor de coruptie depaseste 100 de milioane de euro

Fostul secretar de stat in Ministerul Finantelor, Gratiela Iordache a fost trimisa ieri in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de complicitate la evaziune fiscala, intr-un dosar legat de fosta Societate Nationala "Tutunul Romanesc", devenita SC Galaxy Tobacco SA. Potrivit DNA, Gratiela Iordache (n.r. - fost deputat PDL) si Livia Badescu vor fi judecate pentru complicitate la evaziune fiscala, in timp ce Vasile Duta si Antonello Celestini pentru infractiunea de evaziune fiscala. în acelasi dosar, a mai fost trimisa in judecata si SC Galaxy Tobacco SA (fosta Societate Nationala "Tutunul Romanesc"), in sarcina careia s-a retinut infractiunea de evaziune fiscala. Prin activitatea infractionala descrisa a fost creat un prejudiciu total bugetului de stat insumind 186.173.777 lei (aproximativ 44 milioane euro), rezultat din neachitarea obligatiilor fiscale. Ministerul Finantelor Publice prin ANAF - Garda Financiara s-a constituit parte civila cu suma reprezentind prejudiciul total, respectiv TVA si accize neachitate.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti, se arata intr-un comunicat al DNA


Evaziune fiscala de 60 de milioane de euro


Si senatorul PDL de Constanta Mircea Banias a fost pus ieri sub acuzare de procurorii DNA. Banias este acuzat de favorizarea infractorului, el avind calitatea de "faptuitor" in dosarul evaziunii fiscale de 60 de milioane de euro de la Uzina Resita, dosar in care a fost si interceptat de DNA. Afirmatia a fost facuta chiar de procurorul care ancheteaza acest caz, relata recent NewsIn. Said Baaklini, administratorul unei firme din Bucuresti, este cercetat alaturi de directorul general si de directorul executiv al UCM Resita, Adrian Chebutiu si Adrian Coriolan Preda, intr-un dosar privind o returnare nelegala de TVA de 60 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat remis de DNA, presedintele Consiliului de Administratie si directorul general de la SC UCM Resita SA, Adrian Chebutiu, si directorul executiv al aceleiasi societati, Adrian Coriolan Preda, sint cercetati penal pentru evaziune fiscala, asociere in vederea savirsirii infractiunii de evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala si doua infractiuni de fals intelectual. De asemenea, cetateanul strain Said Baaklini, administrator al SC Libarom Agri SRL Bucuresti, este acuzat de evaziune fiscala, evaziune fiscala in forma tentativei si asociere in vederea savirsirii infractiunii de evaziune fiscala. In ultimul timp par sa se fi inmultit numele alesilor PDL care dau cu subsemnatul la DNA, cazurile Ridzi, Solomon sau Pasat fiind doar citeva exemple.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.