Național

Unul din cinci tineri romani a condus baut: Cei mai inconstienti la volan sint bucurestenii

Ziarul de Vrancea
13 dec 2010 426 vizualizări
Peste 20 la suta dintre tinerii romăni cu virste cuprinse între 18 si 30 de ani au condus cel putin o data sub influenta alcoolului, iar doi la suta fac acest lucru în mod frecvent, potrivit unui studiu realizat de Ursus Breweries.

Tinerii au recunoscut ca, atunci cind ies cu masina in oras, desi sint hotariti sa nu bea, sub presiunea grupului ajung sa consume alcool, se arata intr-un comunicat de presa al Ursus Breweries. Potrivit studiului, aproximativ 35 la suta dintre tinerii bucuresteni au condus cel putin o data in stare de ebrietate, iar 3,5 dintre acestia o fac adesea. De asemenea, 30 la suta dintre tinerii din Buzau au recunoscut ca au condus sub influenta alcoolului.

La polul opus se afla tinerii din Brasov, care au spus in proportie de 96 la suta ca nu au condus niciodata in stare de ebrietate. în ceea ce priveste Timisoara si Clujul, 22 la suta din tinerii soferi au spus ca au condus sub influenta alcoolului. Studiul a fost realizat in perioada 15 octombrie - 20 noiembrie, pe baza de focus grupuri si ancheta prin chestionar aplicat pe un esantion de 1001 respondenti din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Ursus Breweries a lansat campania "Afla-ti echilibrul!", prin care ii indeamna pe tineri sa fie echilibrati atunci cand beau alcool si sa nu conduca dupa ce au baut.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.