Național

In Republica Moldova se renumara voturile

Ziarul de Vrancea
11 dec 2010 453 vizualizări
Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a admis cererea comunistilor de renumarare a voturilor din 28 noiembrie. Comisia Electorala Centrala (CEC) are la dispozitie o saptamina pentru acest lucru

Dupa alegerile din 28 noiembrie, PCRM a depus o sesizare prin care acuza multiple nereguli in intocmirea proceselor verbale de catre sectiile de vot. Potrivit Jurnal.md, judecatorii au aratat ca cererea comuniatilor a fost admisa pentru ca exista inadvertente intre procesele verbale ale sectiilor de votare si cele postate pe site-ul CEC. Presedintele acestei institutii, Eugeniu Stirbu, a cerut Curtii respingerea sesizarilor PCRM, insa dupa pronuntarea deciziei el a refuzat sa mai faca vreun comentariu, limitindu-se sa spuna doar ca "decizia nu se discuta, ci se executa". Comunistii forteaza nota si sustin ca, in functie de rezultatele numaratorii, nu este exclus sa ceara o anulare totala a scrutinului. Alexandru Tanase, actual ministru al Justitiei si vicepresedinte al PLDM, sustine ca aceasta actiune nu va aduce procente sau mandate in plus comunistilor, ci o cheltuiala in plus pentru bugetul de stat. "Anul trecut, Partidul Comunistilor a solicitat de asemenea renumararea voturilor, s-au cheltuit 4 milioane de lei din bani publici, dar ca rezultat nu s-a schimbat nimic. Senzatia mea este ca nici de aceasta data nu va fi o schimbare substantiala", a declarat el pentru StireaZilei.md.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.