Național

Guvernatorul BNR, criticat dur fiindca nu vrea sa preia functia de prim-ministru

Ziarul de Vrancea
6 dec 2010 625 vizualizări
Jurnalistul C.T. Popescu a sustinut, ieri, la emisiunea "Dupa 20 de ani", ca exista o contradictie in atitudinea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, data de faptul ca acesta critica Guvernul, excedind astfel cadrul BNR, desi a refuzat functia de premier.

C.T. Popescu a apreciat ca Isarescu are un discurs de prim-ministru, in conditiile in care guvernatorul "ia Guvernul la palme" si ca acest tip de atitudine nu se potriveste cu refuzul sau de a prelua functia de premier. Editorialistul "Gindul" l-a criticat pe Isarescu pentru ca a refuzat sa devina prim-ministru, considerind ca guvernatorul nu face tot ce-i sta in putinta pentru a depasi situasia actuala, in interesul Romaniei, asumindu-si, astfel, riscul de a-si compromite imaginea sau de a avea probleme legate de oboseala sau sanatate. "Dar, cind domnul Isarescu refuza sa devina prim-ministru, in interesul acestei tari, riscind, fireste, sa-si compromita imaginea, sa aiba probleme de oboseala, de sanatate, ca spune ca are o anumita virsta "" bun. Dar ar putea sa o faca, si n-o face. Or, discursul domniei sale este un discurs de prim-ministru. In ultima vreme ataca Guvernul, acest Guvern, pe considerente absolut corecte. Dar daca ai refuzat sa fii executiv, nu se mai potriveste acum", a aratat C.T.Popescu. El a sustinut ca Isarescu execede, in discursul sau, cadrul BNR, atunci cind a atacat Guvernul. "Ati vazut ca, spre suprinderea mea, domnul Isarescu execede cadrul Bancii Nationale. A avut niste iesiri in ultima vreme in care a luat Guvernul la palme pe considerente de economie reala, aia pe care o conduce Guvernul. Foarte bine, dar de ce ati refuzat sa fiti prim-ministru? Atunci de ce mai dati in oamenii astia? Deci, exista o contradictie in atitudinea domnului Isarescu in momentul de fata: nu prea mai este in masura sa aduca astfel de obiectii legate de economia reala", a aratat editorialistul "Gindul". C.T.Popescu a opinat ca Isarescu a refuzat sa preia functia de premier din considerente personale si a apreciat ca singurul motiv al refuzului consta in frica de a esua. Intrebat daca Isarescu se transforma in politician, in conditiile in care, recent, a atacat presa, C.T.Popescu a raspuns: "Nu, dar probabil ca Mugur Isarescu a imbatrinit, ca si mine. Nu atit fizic, nu e o problema de ani asta, e o problema descrisa cel mai bine printr-un cuvintul englezesc. In romaneste s-ar traduce «depasit», dar nu e suficient de puternic ca acela din engleza. E ca o bucata de zapada innegrita de noroi", a spus C.T.Popescu.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.