Național

Miting la Miercurea Ciuc pentru eliberarea unui maghiar acuzat de terorism

Ziarul de Vrancea
29 nov 2010 543 vizualizări
Aproape 50 de membri ai "Miscarii Tinerilor din cele 64 de Comitate" au protestat, simbata, în fata Consulatului General al Ungariei din Miercurea Ciuc, cerind eliberarea liderului radical Budahazy Gyorgy, arestat la Budapesta pentru actiuni teroriste.

Protestatarii, veniti din Covasna, Harghita si Mures s-au intilnit in apropierea Universitatii Sapientia, de unde au plecat in mars catre Consulatul Ungariei, purtind in maini drapelele organizatiei si pe cele arpadiene, precum si pancarte inscriptionate cu mesajul "Libertate pentru Budahazy". Liderii organizatiilor din cele trei judete au tinut discursuri in care au aratat ca Budahazy Gyorgy este un patriot care s-a ridicat "impotriva terorii lui Gyurcsány si a celor care au vrut sa vinda pamintul unguresc", fiind inchis pentru ca a "deranjat" afacerile guvernantilor. Ei au sustinut ca Budahazy a demonstrat impotriva aderarii Ungariei la Uniunea Europeana "pentru ca nu a vrut ca tara sa fie condusa din Israel sau din SUA". Participantii la protest au scandat "Libertate pentry Budahazy, libertate pentru patrioti" si si-au afirmat dorinta de a solidariza cu acesta, prin organizarea de proteste, pina cind liderul radical va ajunge acasa, linga familia sa. La final, participantii la protest au cintat imnul Ungariei si pe cel al secuilor. Actiunea de solidaritate cu Budahazy Gyorgy a fost autorizata de Primaria Miercurea Ciuc la solicitarea "Miscarii Tinerilor din cele 64 de Comitate". Potrivit presei ungare, liderul radical Budahazy Gyorgy, presedinte al organizatiei "Arcurile Maghiarilor", a fost arestat in 2009 pentru acte de terorism, fiind acuzat ca, impreuna cu alte cinci persoane, a tras cu arma asupra casei unui senator si a incendiat locuinta unui alt membru al Parlamentului de la Budapesta. Budahazy a mai fost implicat in declansarea violentelor proteste de strada antiguvernamentale si a atacului asupra cladirii televiziunii ungare, din septembrie 2006.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.