Național

Urmasele Mamei Omida intra in legalitate

Ziarul de Vrancea
9 nov 2010 395 vizualizări
Practicile oculte vor fi incadrate in nomenclatorul profesiilor liberale n proiectul a trecut ieri de Senat

Senatorii au adoptat ieri tacit o initiativa legislativa care reglementeaza activitatile si practicile oculte si protejeaza persoanele inselate prin ghicit sau alte metode similare, proiect propus de un grup de parlamentari dintre care cei mai multi apartin grupului PDL. Senatorii din Comisia juridica respinsesera aceasta initiativa legislativa. în proiectul de lege se arata ca practicile de ghicitorie "nu sint integrate in sistemul principal al servicilor oferite populatiei si au la baza doar teoriile, credintele si experientele empirice ale asa-ziselor clar-vazatoare in prezicerea viitorului, tamaduire de boli si alte afectiuni sufletesti". Initiatorii propun ca pentru acest domeniu, in cazul in care nu exista, sa se creeze standarde ocupationale si definesc notiunile de "ghicitor", "practica oculta", "vrajitorie" si "farmece". în proiect se mai propune ca activitatile de ghicit si magie sa fi incadrate in nomenclatorul profesiilor liberale iar persoanele care exercita activitati de ghicit si magie sa fie obligate sa posede autorizatie de libera practica.

Daca aceasta initiativa ar fi adoptata si de Camera Deputatilor, practicianul din domeniul ocult ar fi obligat sa adere la o organizatie profesionala specifica, care ar avea obligatia ca, la infiintare, sa stabileasca obligativitatea emiterii unei facturi fiscale cu plata taxei pe valoarea adaugata. Pe de alta parte, initiativa legislativa interzice amplasarea cabinetelor de ghicit si vrajitorie sau desfasurarea activitatilor oculte, dar si publicitatea de orice fel, in proximitatea lacasurilor de cult, a institutiilor publice, a institutiilor de invatamint sau a unor institutii de interes public.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.