Național

Pivniceru: Daca in 2011 salariile ramin reduse cu 25%, contestam aceasta decizie la Curtea Constitutionala

Ziarul de Vrancea
16 oct 2010 407 vizualizări
Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romănia (AMR), Mona Pivniceru, a declarat, vineri, ca daca anul viitor se va mentine reducerea salariala de 25% în sectorul bugetar, aceasta decizie va fi contestata la Curtea Constitutionala.

"Daca se va porni anul viitor cu salariile reduse cu 25%, probabil vor fi tot atitea dosare la instanta citi bugetari sint. Noi vom contesta aceasta decizie la Curtea Constitutionala. E bine de stiut ca masurile temporare de ingradire a unor drepturi, cum este acesta, de reducere, trebuie supuse sub control international. Consiliul Europei obliga statul ca atunci cind masura temporara ia o alta turnura sa explice conditiile, limitele si, in mod particular, data cind inceteaza aceasta masura. Nu poate fi luata sine die, dupa cum fiecare a reusit sa adune banii. Fiind vorba despre ingradirea unor drepturi, eu le-as recomanda cu toata bunavointa sa se informeze in privinta jurisprudentei Curtii Europene si, in mod particular, cu privire la aplicarea articolului 15 din Conventie", a spus Mona Pivniceru, citata de Agerpres. Ea a mentionat ca in prezent magistratii sint preocupati de legea unica de salarizare care se adopta in fiecare an. în opinia acesteia, problema care socheaza constiinta publica este ca se incepe de la o baza diminuata cu 25%, desi s-a stabilit constitutional ca masura este doar temporara. "Nu putem prin noi, prin inventia unei noi legi, sa permanentizam un lucru decretat constitutional ca fiind temporar. Probabil ca acesta chestiune va suscita atitudini, reactii din partea populatiei", a subliniat presedintele Asociatiei Magistratilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.