Național

Preafericitul Parinte Daniel va oficia slujba de pe 14 octombrie

Ziarul de Vrancea
13 oct 2010 462 vizualizări
In ciuda aglomeratiei formate in fata Mitropoliei Moldovei, reprezentantii Jandarmeriei sustin ca pina ieri nu avusese loc nici un incident

Aproximativ 60.000 de credinciosi s-au inchinat, pina ieri la prinz, la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, depuse in curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi. Rindul pelerinilor se intindea pe o lungime de citeva sute de metri, timpul de asteptare pina la moaste fiind de patru-cinci ore.

"Rindul de pelerini variaza ca lungime. La ora 13.00 spre exemplu, coada se intindea pe citeva sute de metri. Sint 2.000 de crediniciosi care asteapta sa ajunga la racla. Dupa ora 10.00, au inceput sa vina tot mai multi credinciosi si vremea e prielnica", a spus purtatorul de cuvint al Jandarmeriei, Mihai Cojocariu.La Catedrala Mitropolitana din Iasi a fost oficiata ieri o slujba de parastas pentru pomenirea fostului patriarh Teoctist. Slujba a fost oficiata de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, PS Calinic Botosaneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor si PS Ioachim Bacauanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. La final, IPS Teofan a rostit un cuvint de invatatura in care a amintit citeva momente din viata fostului patriarh Teoctist, in vremea cit acesta a fost mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si cele ale Sfantului Maxim Marturisitorul, aduse din Grecia, vor ramine depuse pe esplanada Catedralei, spre inchinare pelerinilor, pina vineri, 15 octombrie. "Ne asteptam ca afluxul de pelerini sa creasca miercuri si joi. Sintem pregatiti sa-i intimpinam si sa asiguram ordinea pe strazile din jurul Mitropoliei. Pina in prezent, nu a fost semnalat nici un incident. Credinciosii sint multumiti de intreaga organizare a hramului, dar si noi trebuie sa recunoastem ca pelerinii nu pun niciun fel de problema", a afirmat Mihai Cojocariu. Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va participa, joi, la Iasi, la sarbatoarea Cuvioasei Parascheva, unde va oficia slujba Sfintei Liturghii inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.