Național

Credinciosii au inceput sa se inchine la racla Sfintei Parascheva

Ziarul de Vrancea
11 oct 2010 485 vizualizări
Scoase, ca in fiecare an, intr-un spatiu special amenajat in fata Catedralei Mitropolitane din Iasi, moastele sfintei vor ramine acolo daca pelerinii vor veni in numar mare si dupa ziua de 14 octombrie

Pelerinii s-au inchinat, ieri, la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, care a fost scoasa din Catedrala Mitropolitana. Purtatorul de cuvint al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, preotul Constantin Sturzu, a precizat ca pelerinii care vor veni anul acesta sa se inchine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva vor primi iconite din partea preotilor.

Potrivit preotului Constantin Sturzu, la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, care se sarbatoreste pe 14 octombrie, au fost invitati sa participe inalti ierarhi din intreg spatiul ortodox. De asemenea, reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au trimis invitatii atit presedintelui Traian Basescu, premierului Emil Boc, presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, parlamentarilor si senatorilor. "Nu stim cine va fi prezent, insa noi ne vom bucura sa-i primim", a spus preotul Constantin Sturzu.

De asemenea, moastele Sfintului Maxim Marturisitorul au fost aduse, simbata seara, de la Manastirea "Sf. Pavel" de pe Muntele Athos, iar peste noapte acestea au fost depuse in Paraclisul Catedralei Mitropolitane. Dupa ce au fost purtate in "Pelerinajul Calea sfintilor" pe strazile centrale ale municipiului, raclele celor doi sfinti au fost asezate in spatiul special amenajat in fata Catedralei Mitropolitane.

Pe 14 octombrie, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata pe o scena care se construieste pe esplanada Mitropoliei. Raclele urmeaza a fi reintroduse in Catedrala Mitropolitana pe 15 octombrie, insa preotii vor amina momentul in cazul in care numarul credinciosilor veniti la Iasi special pentru a se inchina la racla Sfintei Parascheva va fi mult mai mare.

Sfanta Parascheva este considerata a fi ocrotitoarea Moldovei. Pe 14 octombrie, peste 240 de lacasuri de cult din tara praznuiesc hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, cele mai multe fiind in Arhiepiscopia Sibiului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.