Național

Boc il contrazice subtil pe Basescu

Ziarul de Vrancea
9 oct 2010 613 vizualizări
Premierul sustine ca vom fi "obligati" sa ajungem la egalizarea virstei de pensionare n declaratia vine la o zi dupa ce presedintele s-a aratat nemultumit de faptul ca femeile si barbatii ies la pensie la aceeasi virsta n PDL se va conforma propunerii venite de la Cotroceni

Ministrul Muncii, Ioan Botis, se declara un sustinator al virstei diferentiate de pensionare, idee agreata de Cotroceni, apreciind ca Legea pensiilor nu impune alte modificari. Un punct de vedere asemanator a venit si din partea ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, care a precizat ca PDL a decis sa sustina propunerea presedintelui de stabilire la 63 de ani a virstei de pensionare pentru femei. "Eu cred ca este o decizie care multumeste foarte multi oameni, cred ca a adus bucurie in rindul femeilor. Femeile au si o datorie si o munca in plus in familie si atunci cu siguranta ca vor fi multumite de o virsta de pensionare mai mica de cea a barbatilor. PDL a decis ca va sustine propunerea presedintelui, ne vom mobiliza si vom vota aceasta lege in forma ceruta", a declarat Elena Udrea. La rindul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sustine ca gestul sefului statului de a retrimite Parlamentului Legea pensiilor reprezinta o mina intinsa opozitiei. Ea a apreciat ca reprezentantii PSD si PNL au sansa de a-si corija comportamentul si ca "frauda" este facuta de cei care lipsesc din plen, nu de catre cei prezenti. Singurul care pare sa faca opinie separata fata de membri PDL este chiar presedintele partidului, Emil Boc. Premierul a declarat vineri, ca "pina in 2030 viata ne va obliga sa ajungem la egalizarea virstei de pensionare", precizind ca decizia in aces sens este la mina Parlamentului.


Legea pensiilor sta in Parlament maxim o luna


Secretarul Senatului, Orest Onofrei, a afirmat vineri ca Legea pensiilor ar putea fi rediscutata in Senat in termen de o saptamina. "De la Senat va iesi foarte rapid", a spus alesul PDL care a subliniat ca Regulamentul nu permite sa se pronunte decit asupra cererii presedintelui. El a aratat ca nu este posibila o discutie mai ampla asupra acestei legi cum a sugerat presedintele Senatului, Mircea Geoana. "Senatul se va pronunta doar pe articolul sesizat", a precizat Onofrei. La rindul sau, secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, deputatul PDL Dumitru Pardau, a declarat ca daca exista vointa politica, Legea pensiilor ar putea fi rediscutata in decurs de doua saptamini dupa ce va fi trimisa de la Senat, care este prima camera sesizata. El a spus ca dupa ce aceasta lege va fi votata in Senat, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor o va repartiza comisiei de specialitate care va intocmi in termen de cinci zile un raport, la care in termen de sapte zile se pot aduce amendamente dupa care se finalizeaza raportul si se trimite spre dezbatere in plen. "Am senzatia insa ca va dura cel putin o luna pentru ca opozitia va obstructiona, incercind sa foloseasca toate chichitele posibile din Regulament", a mai spus Pardau.



Presedintele deschide usa opozitiei dar nu prea vrea sa intre nimeni


Traian Basescu a trimis vineri o scrisoare liderilor partidelor parlamentare, prin care ii invita la Palatul Cotroceni, luni, la o discutie privind Legea pensiilor, a educatiei si privind bugetul de stat pe 2011. Partidele aflate in arcul guvernamental (PDL, UDMR, UNPR) au acceptat invitatia, raspunsurile venite din partea opozitiei fiind diferite. Astfel, purtatorul de cuvint al PNL, Mihai Voicu, a declarat ca formatiunea sa nu va participa la consultarile de la Cotroceni. "Noi avem o hotarire mai veche care este inca in vigoare - aceea de a nu participa la astfel de consultari, pentru ca presedintele Traian Basescu nu isi exercita de foarte multa vreme rolul constitutional de mediator si se comporta ca un presedinte de partid. Ne vom prezenta la consultari la Cotroceni dupa motiunea de cenzura, pentru formarea unui nou Guvern", a spus Voicu. De partea cealalta, presedintele PSD, Victor Ponta, a spus ca membrii conducerii PSD vor decide, luni, in sedinta Biroului Permanent, daca reprezentantii formatiunii vor da curs invitatiei. "Nu iau singur deciziile astea. Vom decide luni, la Biroul Permanent, vom discuta cu toti colegii din conducerea partidului si vom stabili daca mergem sau nu la Cotroceni", a spus Ponta.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.