Național

Boc s-a suparat pe moguli

Ziarul de Vrancea
2 oct 2010 538 vizualizări
Premierul sustine ca Vintu si Voiculescu isi folosesc televiziunile pentru a "face rau tarii" n "cei doi sint nemultumiti pentru ca nu mai pot sa jefuiasca banul public dupa bunul plac", explica deputatul PDL, Sever Voinescu

Doi moguli si doi politicieni si-au dat iar mina pentru suspendarea presedintelui, neinvatind nimic din lectia istoriei si afectind interesele Romaniei, avind ca unic obiectiv sa opreasca mersul justitiei sau sa aiba acces la resurse neatinse in mandatul actualului presedinte, afirma premierul Emil Boc. "Vad foarte multe declaratii in ultima vreme cu privire la instabilitatea politica, ceea ce ar putea constitui un element de nesiguranta si pentru investitori, si pentru cei care se uita la Romania in momentul de fata. Am vazut declaratii de suspendare din functie a presedintelui si nu ma mira sa vad din nou Alianta intre moguli si politicieni cu privire la suspendarea politicienilor, Alianta care nu are alt obiectiv decit sa opreasca mersul justitiei spre cei care nu au ajuns pina acum acolo sau sa ajunga la resurse la care nu au putut avea acces in timpul mandatului actualului presedinte", a declarat vineri Boc. El spune ca a vazut ca "doi moguli si doi politicieni" si-au dat mina in continuare pentru suspendarea presedintelui contrar Constitutiei si intereselor Romaniei, fara sa invete nimic din lectia istoriei. întrebat de jurnalisti daca astfel poate fi efectata aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, premierul a apreciat ca toata discutia legata de suspendarea presedintelui si de instabilitate politica face rau tarii si din perspectiva investitorilor, si din perspectiva climatului in care tara este privita din afara. Solicitat de presa sa explice care sint cei doi moguli la care se refera, Boc a raspuns : "Zau, nu-i cunoasteti ?".


Voinescu: "Cei doi nu mai pot sa jefuiasca dupa bunul plac banul public"


Mult mai explicit a fost deputatul PDL Sever Voinescu. El a lansat vineri un atac dur la adresa lui Dan Voiculescu si a lui Sorin Ovidiu Vintu, sustinind ca "televiziunile patronate de cei doi domni au intensificat campania de defaimare si de calomniere" a presedintelui Traian Basescu si a PDL. El a aratat ca opinia publica trebuie sa afle care sint motivele reale "ale dorintei maladive ale celor doi", mentionind ca "adevaratele motive tin de situatia financiara si judiciara a celor doi domni sau a celor foarte apropiati lor". "Dupa un drum lung si anevoios, dosare de toate felurile care-i vizeaza direct sau le vizeaza afacerile au ajuns mai aproape de solutionare. Iar perspectiva acestor solutii ii sperie ingrozitor. Mai mult, din 2005 incoace, nici domnul Vintu, nici domnul Voiculescu nu au mai putut sa jefuiasca dupa bunul plac din banul public", a apreciat deptutatul PDL. El a precizat ca, "in urma megaescrocheriei FNI", bugetul statului are de platit sume colosale catre miile de pagubiti, adaugind faptul ca AVAS ar avea de platit aproape 100 de milioane de euro, iar CEC aproximativ 300 de milioane de euro. "Motivele pentru care domnii Voiculescu si Vintu doresc cu ardoare demiterea presedintelui Traian Basescu nu sunt, asadar, noi. Nici modul de operare nu constituie o noutate. Atacul politic este dat prin politicieni comandati, iar atacul mediatic prin jurnalisti aflati in solda", a sustinut Sever Voinescu, aratind ca "PSD este in continuare la ordinele" lui Vintu. Cu toate acestea, Sever Voinescu a mentionat ca parlamentarii PDL vor merge in continuare daca vor fi invitati la dezbaterile de la televiziunile patronate de Voiculescu si Vintu. De altfel, el a inceput cu o intirziere de cinci minute conferinta de presa, pentru a putea intra in direct la televiziunile Antena 3 si Realitatea TV.


Dragnea: "Voinescu ar trebui sa fie la masa cu procurorii pentru furtul de voturi"


Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca deputatul PDL Sever Voinescu, conform caruia PSD ar fi la ordinele lui Sorin Ovidiu Vintu, ar trebui sa stea la masa cu procurorii pentru "furtul" comis la adoptarea Legii pensiilor. "Si eu si Victor Ponta si ceilalti colegi din BPN am fost alesi la Congres. Din cite imi aduc eu aminte, nu a votat acolo nici Sorin Ovidiu Vintu, nici Dan Voiculescu, nici altcineva. Nu sintem condusi de moguli. Este o reactie a unor slugi ale lui Basescu, care sint destul de speriate de afirmatia lui Victor Ponta, ca PSD va incepe procedura de suspendare daca Traian Basescu promulga legea adoptata prin frauda", a afirmat el. Secretarul general al PSD a spus ca atit Sever Voinescu, cat si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, se fac vinovati de "furt" la adoptarea Legii pensiilor, iar daca presedintele Basescu ar promulga legea, s-ar face vinovat de "favorizarea infractorilor", aceeasi acuzatie sub care a fost retinut si Sorin Ovidiu Vintu. El a precizat ca PSD nu are un calendar al suspendarii presedintelui, mentionind si ca procedura de suspendare este legata cauzal de eventuala promulgare a legii adoptate prin ceea ce PSD considera a fi "frauda".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.