Național

Votati cu Alba ca Zapada?

Ziarul de Vrancea
20 sep 2010 486 vizualizări
Personajul din povesti a devenit "metafora" unui nou proiect politic, initiat de fostul prezidentiabil, Remus Cernea n formatiunea ar urma sa aiba o doctrina ecologista dar va pune accentul si pe apararea drepturilor minoritatilor

Partidul "Alba ca Zapada", preconizat de consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, ca fiind surpriza alegerilor din 2012, chiar se va infiinta. Initiatorul proiectului politic este fostul candidat la Presedintie, Remus Cernea. El a demisionat in acest weekend din Partidul Verde, al carui presedinte executiv a fost pina acum. Cernea a anuntat pe blogul personal ca va infiinta o noua formatiune politica, "a carei necesitate si apropiata infiintare a fost intuita si dezbatuta in presa sub denumirea de Partidul ". "Alaturi de noi, pe linga fosti membri ai Partidului Verde si ai altor formatiuni ecologiste, vor participa la aceasta noua constructie personalitati publice care nu au mai facut politica pina acum, membri ai unor organizatii neguvernamentale, tineri oameni de afaceri care au avut initiative private de succes fara a fi abonati la contracte cu statul, persoane care si-au efectuat studiile in strainatate si care s-au intors in tara pentru a pune umarul la dezvoltarea Romanei", scrie Remus Cernea.

El precizeaza ca proiectul politic al formatiunii va fi construit in jurul doctrinei ecologiste europene dar va pune accentul si pe protectia minoritatilor. "Noua formatiune politica va fi una progresista. Vom asuma inclusiv drepturile minoritatilor nationale sau religioase, separarea dintre stat si biserica, drepturile minoritatilor sexuale sau reprezentarea mult mai mare a femeilor in politica", sustine Cernea.

La final, el isi motiveaza si despartirea de "Verzi", afirmind ca pozitiile reformiste din cadrul partidului au fost contestate sau neasumate de conducerea formatiunii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.