Național

Drepti! Pe loc repaus!

Ziarul de Vrancea
14 sep 2010 611 vizualizări
Elevii au asteptat trei ore un discurs al lui Funeriu

Mai "norocosi" au fost elevii cu dizabilitati ai unei scoli speciale unde ministrul a intirziat doar jumatate de ora


Festivitatea de deschidere a noului an scolar a fost aminata ieri cu trei ore la o scoala dintr-un oras aradean pentra ca ministrul Educatiei sa poata participa la eveniment. Sute de elevi ai scolii Generale din Sintana, parintii acestora si profesorii au asteptat deschiderea anului scolar pina dupa ora 12.00, dupa ce au fost anuntati, in cursul diminetii, ca ministrul Educatiei va face o vizita pentru a participa la festivitate. Ei au asteptat pe terenul de sport al scolii, iar ministrul a ajuns dupa ora 12.00 desi festivitatea era programata initial la ora 9.00.

Funeriu a fost insotit de lideri locali ai PDL si de primarul democrat-liberal al orasului Sintana, Viorel Enache. Ministrul a tinut un scurt discurs in care a reluat ideea recredibilizarii invatamintului in urmatorii ani si a folosirii resurselor materiale existente la capacitate maxima.

De asemenea, festivitatea de deschidere a noului an scolar a fost intirziata si la Centrul scolar de Incluziune din municipiul Arad, unde invata copii cu dizabilitati si cu nevoi speciale. Acolo, festivitatea a inceput in jurul orei 10.30, la o jumatate de ora dupa sosirea ministrului Educatiei, care a acordat, mai intii, un interviu unei televiziuni, timp in care copiii au asteptat in picioare, in curtea scolii. La aceasta unitate, unii profesori nu au participat la deschiderea anului scolar, in semn de protest fata de vizita lui Funeriu.

Saptamina trecuta, ministrul Educatiei critica durata lunga a festivitatilor de deschidere a anului scolar si ii soma pe inspectori sa nu tina copii prea mult in picioare. "Am cerut ca serbarile sa fie organizate daca sint in interesul copiilor. Concret, nu as vrea ca elevii ca fie tinuti in soare, in picioare, ore in sir", declara duminica Funeriu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.