Național

Virusul West Nile a rapus doi romani

Ziarul de Vrancea
31 aug 2010 486 vizualizări
Boala se transmite prin intepaturile de tintari n autoritatile ne recomanda sa purtam haine cu mineci lungi

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ieri ca in Romania s-au inregistrat sapte cazuri de infestare cu West Nile, iar doua persoane au decedat din cauza virusului. Alte doua cazuri de infestare cu West Nile sint in evaluare, a precizat ministrul. Meningita West Nile este o boala infectioasa care se transmite la om prin intermediul tintarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om. Specialistii in sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa evite, pe cit posibil, expunerea la tintari purtind imbracaminte cu mineci lungi si pantaloni lungi sau aplicind substante chimice care pot indeparta tintarii.

Totodata, oamenii sint sfatuiti sa monteze plase contra tintarilor la geamuri si usi sau sa foloseasca substante specifice pentru indepartarea insectelor. Mai mult, pentru a evita aglomerarea tintarilor, este recomandata inlaturarea recipientelor cu apa statuta. Specialistii arata ca este obligatorie prezentarea de urgenta la medic pentru orice simptom de boala, respectiv febra, dureri intense de cap, varsaturi, dureri abdominale sau musculare si articulare.

Virusul West Nile a fost identificat in vara acestui an si in Grecia, unde a provocat zeci de decese. în Rusia, cel putin cinci persoane au murit in urma infectarii cu virusul West Nile in regiunea Volgograd, unde au fost inregistrate 116 cazuri de imbolnavire.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.