Național

Comparata cu acarul Paun

Ziarul de Vrancea
31 aug 2010 531 vizualizări
Asistenta de la Maternitatea Giulesti ramine in arest Avocatul sustine ca Florentina Cirstea era responsabila cu supravegherea unui alt salon decit cel in care s-a produs incendiul

Asistenta Florentina Cirstea, acuzata de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa in cazul incendiului de la Maternitata Giulesti, ramine in arest. Decizia a fost luata ieri de Tribunalul Bucuresti care a respins ieri contestatia formulata de asistenta. De asemenea, instanta a respins si cererea avocatului Florentinei Cirstea ca, in cazul in care aceasta nu va fi eliberata, la locul de detentie sa fie trimis un psiholog specializat, pentru ca starea sa psihica este proasta. Discutiile de la Tribunalul Bucuresti au durat aproximativ 45 de minute, instanta anuntind sentinta dupa alte aproximativ trei ore. La dezbatere si la pronuntarea sentintei au fost prezenti atit membri ai familiei asistentei Florentina Cirstea, cit si colegi ai acesteia de la Maternitatea Giulesti.


Pledoaria aparatorului: "In ziua incendiului facuse munca a sase oameni"


Avocatul Florentinei Cirstea ceruse instantei cercetarea acesteia in stare de libertate, sustinind ca ea nu avea cum sa prevada, in calitate de cadru medical, aparitia unui incendiu sau a unui alt eveniment neasteptat. Aparatorul si-a inceput pledoaria amintind de un caz din iulie 1923, cind, in Buzau, in urma unui accident feroviar s-au inregistrat 66 de morti si 155 de raniti, iar singurul vinovat a fost gasit acarul Paun, care a fost condamnat la o luna de inchisoare. De asemenea, avocatul a sustinut ca in fisa postului asistenta nu avea obligatia de a se afla permanent in salon. Acesta a precizat ca asistenta avea doar obligatia de a supraveghea pacientii din salonul de neonatologie, si nu de terapie intensiva, ea nefiind nici instruita pentru a supraveghea un asemenea salon.

Aparatorul a depus la dosar un ordin al ministrului Sanatatii in care este prevazut ca in sectiile de terapie intensiva ar trebui sa fie sase asistenti si patru infirmieri, aratind ca in Maternitatea Giulesti erau doua asistente pe tura, dintre care una se afla in concediu. Mai mult, la ora la care a avut loc incendiul Florentina Cirstea era deja de 11 ore in activitate, timp in care a facut munca a sase oameni. în privinta afirmatiei ca asistenta si-ar fi schimbat declaratiile, avocatul a sustinut ca prima data, in fata Politiei, a fost la o zi dupa incident si nu i s-a comunicat ca are dreptul la un avocat sau ca are dreptul sa nu declare nimic. De asemenea, potrivit avocatului, asistenta nu poate fi acuzata ca din cauza ei doua martore si-au schimbat declaratiile.

Florentina Cirstea era responsabila cu supravegherea bebelusilor in seara de 16 august, cind a izbucnit incendiul in salonul de terapie intesiva de la Maternitatea Giulesti. Ea a fost arestata preventiv saptamina trecuta pentru 29 de zile. Cinci bebelusi au murit si sase sint raniti grav in urma incendiului produs in 16 august.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.