Național

Start la manipulare sau rasturnare spectaculoasa?

Ziarul de Vrancea
31 aug 2010 734 vizualizări
Lazaroiu: Partidul lui Dan Diaconescu are 20% n consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sugereaza ca partidul infiintat in curtea OTV ar putea cistiga alegerile din 2012

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu bulverseaza scena politica. Intr-un articol postat pe blogary.ro, el sustine ca a intrat in posesia unui sondaj care arata schimbari spectaculoase in sondajele de opinie. "Un sondaj foarte recent (nu voi dezvalui numele institutului, daca vrea sa le faca publice, le va face singur) arata urmatoarea distributie a intentiilor de vot: 26%, 26%, 20%, 15%, 7%", scrie Lazaroiu, lasind de inteles ca partidul lui Dan Diaconescu a ajuns la 20%. Patronul OTV declarase saptamina trecuta ca Partidul Poporului s-ar bucura deja de 19% din intentiile de vot.

"Daca va fi un singur partid dominant in 2012 atunci pot sa va garantez un singur lucru: nu va fi nici unul din cele pe care le stiti deja. Daca nu va fi un singur partid dominant, atunci vor fi trei. Si toate trei personaje de basm.("¦) PP a schimbat dinamica intentiilor de vot care, imediat dupa anuntarea masurilor de austeritate, prevestea o alta turnura", mai spune Lazaroiu.

Fara sa dea numele partidelor, consilierul prezidential propune doua scenarii "cifrate" pentru alegerile din 2012. Numele partidelor politice sint inlocuite cu personaje de poveste. "Distributia voturilor poate sa arate asa: Scufita Rosie 26%, Fetita cu chibrituri 25%, Mos Craciun 23% si Capra cu trei iezi 15%. Sau poate sa arate asa: Alba ca Zapada 35%, Scufita Rosie 26%, Fetita cu chibrituri 12%, Mos Craciun 12% si Capra cu trei iezi 8%", scrie enimagmatic Lazaroiu.


Comentatorii politici sint rezervati


Dan Diaconescu a depus abia saptamina trecuta actele pentru inregistrarea la Tribunal a Partidului Poporului. Este posibil ca in doar citeva zile formatiunea "otevistului" sa ajunga la 20%. "Fara sa contest rezultatul unui sondaj pe care nu l-am vazut si nu stiu care sint cifrele neponderate, mi se pare foarte exagerat", este de parere consultantul politic Dan Andronic, citat de Hotnews. "Asemenea tendinte in politica sint justificate in general de evenimente exceptionale, care sint catastrofe naturale, greseli politice uriase sau aparitia unui personaj considerat providential. Nu mi se pare ca este intrunita vreuna dintre cele trei conditii. Pare mai curind Caritas decit o perceptie normala. Analizind din punct de vedere politic, ar insemna ca partidul lui Dan Diaconescu, partid care nu exista, sa fie la fel de puternic ca PNL, mult mai puternic decit partidul aflat la guvernare iar PRM sa dispara. Din aceasta perspectiva, cred ca asistam la o operatiune de responsabilizare a PDL, mai curind, sau, plecind de la buna credinta a tuturor celor implicati, la o reactie fara precedent in politica romaneasca".

La fel de sceptic s-a aratat si analistul politic Alin Bogdan. "Cifra este neverosimila. Pare, mai degraba, o manevra de imagine, cu doua veleitati: de pisica aratata vechii garzi din PDL si de minimalizare a cresterii in sondaje a opozitiei de dreapta si de stinga", a comentat Bogdan.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 13 ore, 34 minute, 53 secunde
Daca ajug romanii sa voteze P.P. si D.D.D. suntem de rasul ...curcilor ! Doamne, unde am ajuns ! Asta inseamna lipsa de educatie, lipsa de informatii, lipsa de cultura si e GRAV. E f.f.fgrav. Dar citeste integral
, acum 739408 zile, 13 ore, 34 minute, 53 secunde
curcile dunt destepte in comparatie cu aia care voteaza DD . dar se pare ca nici alta varianta politica nu gandesc sa voteze . PSDul si a batut joc de noi la timpul lui , PNL lafel , PDL o face acum , citeste integral
, acum 739408 zile, 13 ore, 34 minute, 53 secunde
Dar de o revolutie adevarata nu a-ti auzit? Atunci va meritati soarta popor de prosti si indolenti.....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.