Național

SAR cere abrogarea ordonantei privind plata drepturilor de autor

Ziarul de Vrancea
30 aug 2010 497 vizualizări
Societatea Academica din Romănia (SAR) solicita abrogarea OUG 58/2010 si a normelor sale de aplicare, precum si eliberarea din functie a celor care le-au redactat sau avizat.

"Ordonanta are probleme majore de conceptie si redactare si trebuie abrogata neintirziat. în formularea actuala, legea creste nepermis discretia administrativa. Ordonanta se contrazice flagrant cu normele de aplicare, fiind, de fapt, neimplementabila. SAR recomanda contribuabililor sa nu depuna nici un fel de declaratii pina cind actul legislativ nu este reemis intr-o forma clara si corecta", se arata intr-un comunicat de presa emis ieri de organizatia non-guvernamentala. SAR precizeaza ca "termenele de depunere a acestor declaratii sint nerezonabile si imposibil de respectat, impingindu-i pe cetateni la nerespectarea legii si culpabilizindu-i in mod nejustificat". In plus, reprezentantii SAR sustin ca actul normativ nu va reusi sa aduca la buget suma estimata de Guvern.


Oprescu cere clementa pentru Maternitatea Giulesti


Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, apreciaza cu un eventual sechestru pe bunurile Maternitatii Giulesti ar fi un exces. Potrivit edilului, nu exista bunuri ale spitalului fara de care activitatea sa nu fie afectata. "Sa ia paturile? Ce sa ia?", a intrebat retoric Oprescu. Procurorul sef Marius Iacob coordonatorul anchetei in cazul Maternitatii Giulesti a anuntat pe 25 august, ca anchetatorii iau in calcul luarea unor masuri asiguratorii pe bunurile spitalului, care insa sa nu afecteze bunul mers al unitatii sanitare. Intre timp, seful Serviciului Tehnic al Maternitatii Giulesti, Vasile Dima, a fost eliberat simbata din arestul Directiei Cercetari Penale (DCP), dupa ce Judecatoria Sectorului 6 a respins ca neintemeiata, propunerea procurorilor de arestare preventiva. Judecatorii au decis ca Dima - care este grav bolnav - poate fi cercetat in libertate in acest dosar. Vasile Dima este acuzat de procurori de neglijenta in serviciu cu consecinte deosebit de grave.


Un fost prefect a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni


Fostul prefect al judetului Cluj, Calin Platon, in prezent inspector guvernamental, a lovit cu masina o femeie si pe baietelul acesteia in virsta de trei luni. "Accidentul a fost cauzat de neacordarea de prioritate pietonilor. Soferul a lovit o femeie care traversa strada regulamentar impingind un carucior in care se afla un copil de trei luni", au anuntat anchetatorii. Potrivit ultimelor informatii, micutul a murit ieri pe masa de operatie, in vreme ce mama acestuia a fost internata la Clinica de Ortopedie si Traumatologie "Alexandru Radulescu" cu fracturi la gamba dreapta. Potrivit politistilor, soferul va fi acuzat de ucidere din culpa si de vatamare corporala grava. Din primele cercetari s-a constatat ca fostul prefect avea permisul suspendat.


Prejudiciu de 5,5 milioane de euro descoperit de politisti


Peste 80 de infractiuni economice au fost constatate de politisti in ultima saptamina, in urma unei actiuni "pentru protejarea mediului de afaceri", desfasurata saptamina trecuta. Printre cazuri se afla si unul privind comercializarea de ceasuri de lux produse in Elvetia, bijuterii din aur si diamante, in valoare de aproximativ 5.500.000 euro, pentru care nu au putut fi prezentate decit in parte documente justificative. Cazul este instrumentat de procurorii Parchetului Bucuresti, acuzatiile fiind de spalare de bani, inselaciune, evaziune fiscala si complicitate la infractiunea de evaziune fiscala. In total, au fost constatate 82 de infractiuni pentru care sint suspectate 167 de persoane (11 persoane retinute sau arestate si 32 prinse in flagrant delict). Dintre acestea, 14 sint cercetate in 12 dosare complexe, faptele comise avind urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.