Național

Geoana, fara declaratii timp de sase luni

Ziarul de Vrancea
17 aug 2010 569 vizualizări
Ponta: Daca nu respecta decizia BPN, va pleca din PSD n Geoana: Dupa cum vedeti, vorbesc

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, ca BPN a decis, prin vot unanim, sa instituie pentru sase luni o interdictie pentru Mircea Geoana privind declaratiile despre partid, sub riscul excluderii din PSD. Ponta a afirmat ca Mircea Geoana a acceptat ca, in aceasta perioada, sa nu mai aiba pozitii publice fata de directiile PSD. "Am stabilit cu totii, prin vot unanim, ca, in aceste momente atit de dificile, PSD nu poate avea doua directii, nu poate avea doua volane, nu poate avea doua pozitii, una a BPN, a conducerii legitime si una a domnului Geoana. Iar decizia aceasta arata foarte clar si sanctiunea care va fi aplicata daca domnul Geoana intelege sa incalce aceasta decizie a BPN", a spus Ponta.

întrebat care este, exact, sanctiunea pe care o risca Geoana daca va incalca decizia luata de BPN, Ponta a raspuns: "Daca domnul Geoana va face in continuare declaratii publice vizavi de decizia si pozitiile PSD, va pleca din PSD". El a explicat decizia luata de BPN ca un fel de "silenzio stampa", termen folosit de Adrian Nastase in timpul sedintei.

Presedintele PSD a precizat, pe de alta parte, ca partidul nu va face nici o cerere de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, chiar daca acesta nu va mai fi membru de partid. El a mentionat ca, potrivit Regulamentului Senatului si deciziei Curtii Constitutionale, Geoana nu poate fi schimbat de la sefia Senatului, chiar daca nu va mai fi membru de partid, decat la propunerea grupului social-democrat.

La rindul sau, Mircea Geoana a spus ca masura administrata de Biroul Permanent National nu este o sanctiune si ca este vorba despre "o anumita coerenta in comunicarea publica a partidului", lucru pe care il va respecta. "Important este ca sa punem partidul pe primul loc si oamenii pe primul loc si cred ca, din acest moment, discutiile in contradictoriu ar trebui sa conduca mai degraba catre solutii concrete pentru tara", a declarat Geoana, la iesirea din sediul PSD. Solicitat sa spuna daca i s-a interzis sa mai vobeasca in numele partidului timp de sase luni, el a spus: "Dupa cum vedeti, vorbesc, nu e o problema".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.