Național

Diplomat romăn arestat la Moscova pentru spionaj

Ziarul de Vrancea
17 aug 2010 548 vizualizări
La inchiderea editiei, aseara, surse oficiale de la Bucuresti au confirmat pentru Mediafax, arestarea, la Moscova, a lui Gabriel Grecu, secretar I în cadrul ambasadei Romăniei în Rusia. Potrivit surselor citate, diplomatul ar fi fost arestat pentru implicare în furnizare de informatii secrete. Ministerul romăn al Afacerilor Externe a preferat sa nu comenteze situatia. Grecu este secretar responsabil de departamentul politic, a precizat biroul de presa al serviciilor speciale ruse, FSB. El a fost arestat în timp ce încerca sa obtina informatii militare de la un cetatean rus.

Proiect de lege care face imprescriptibile crimele comunismului si cele de la Revolutie


Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului (IICC) si Asociatia "21 Decembrie 1989" pregatesc un proiect de lege prin care crimele regimului comunist, precum si cele de la Revolutia din decembrie 1989 sa devina imprescriptibile, a anuntat Teodor Maries, liderul asociatiei. "Am vorbit cu domnul Tismaneanu si mi-a spus ca deja lucreaza la un proiect de lege prin care toate crimele regimului comunist impotriva cetatenilor, precum si toate cele care s-au petrecut in zilele Revolutiei din 1989 sa devina imprescriptibile", a afirmat presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989". Teodor Maries a declarat ca, in paralel, si citiva reprezentanti ai asociatiei pe care o conduce lucreaza la un astfel de proiect de lege, urmind ca, intr-un final, cele doua sa fie armonizate. Maries a mai spus ca aceasta propunere este facuta in contextul in care "crimele" de la Revolutie ar urma sa se prescrie in aproximativ doi ani, termen dupa care cei vinovati nu mai pot fi trasi la raspundere.


Udrea ii reproseaza lui Boc ca a fost prea indulgent cu criticii PDL


Presedintele Partidului Democrat-Liberal, Emil Boc, a fost prea indulgent cu cei care continua sa critice partidul, a afirmat ieri presedintele interimar al PDL Bucuresti, Elena Udrea. Intr-o declaratie facuta imediat dupa reuniunea conducerii centrale a formatiunii, Udrea a spus ca sedintele Biroului Permanent National al PDL au ajuns o chestiune la care "oricine trece pe acolo, intra si participa". Discutia privindu-i pe Sever Voinescu, Monica Macovei, Traian Ungureanu sau Cristi Preda, respectiv cei care au sugerat ca este vremea schimbarilor in Guvern pentru a-l face mai eficient, a fost aminata pentru o alta reuniune a grupurilor parlamentare ale PDL. In ceea ce-l priveste, Emil Boc a afirmat ieri doar ca "tot ce am de spus, spun in interiorul partidului


CEDO judeca la toamna dosarul Revolutiei


Liderul Asociatiei "21 Decembrie 1989", Teodor Maries, a anuntat ca plingerea formulata impotriva statului roman pentru tergiversarea cercetarii in dosarul Revolutiei ar urma sa fie judecata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) in aceasta toamna. Asociatia "21 Decembrie 1989" a depus la CEDO o plingere referitoare la dosarul 97/P/1990 al Parchetului de pe linga înalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Parchetelor Militare, cunoscut si sub numele de "Dosarul Revolutiei".


Baiat de opt ani, mort subit in spital


Un baiat in virsta de opt ani a ajuns, vineri seara, la Spitalul Municipal Oltenita, cu o plaga la genunchi, iar duminica a murit in unitatea medicala. Potrivit directorului interimar al spitalului, Liliana Petculescu, dupa ce i s-a aplicat o atela gipsata copilul a fost trimis acasa, iar duminica a revenit la spital pentru control. "în momentul in care a revenit in spital pentru control copilului i s-a facut rau, era palid, iar echipa medicala a constatat ca acesta a intrat in coma. în jurul orei 16.00, copilul a fost intubat si resuscitat si a decedat in jurul orei 17.30. Nu inteleg ce s-a intamplat, poate a fost vorba despre o embolie cerebrala", declara Petculescu. Familia copilului ii acuza pe medici ca nu i-au facut teste copilului inainte sa il trateze si i-au administrat o doza prea mare de antibiotic pentru un copil de opt ani. Membrii familiei mai spun ca baiatul era "perfect sanatos" in momentul in care a fost internat si ca avea o simpla rana la genunchi, dupa ce a cazut in parc si s-a lovit. Medicii exclud varianta ca baiatul sa fi facut soc anafilactic din cauza medicatiei. Un caz similar s-a inregistrat la sfirsitul lunii mai la Spitalul Judetean din Slatina, unde un copil in virsta de noua ani a murit la patru zile dupa ce a fost adus la unitatea medicala pentru a i se trata o fractura la antebratul sting.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.