Național

Temeri liberale pe tema declaratiilor autonomiste

Ziarul de Vrancea
16 aug 2010 463 vizualizări
Un deputat PNL i-a cerut presedintelui sa convoace CSAT

Senatorul PNL Marius Nicoara i-a transmis, ieri, o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu prin care ii cere sa convoace de urgenta CSAT pe tema declaratiilor de autonomie ale unor oficiali maghiari. Potrivit lui Nicoara, chestiunea autonomiei nu mai este doar un subiect de dezbatere. "Am convingerea ca nu numai in Transilvania exista preocupare pentru acest aspect, ci ca in toata Romania problema autonomiei stirneste aceeasi reactie de respingere, pe care ma asteptam sa o vad si la Cotroceni", se arata in scrisoarea deschisa a senatorului liberal, citata de Agerpres.

"Autonomia locala a maghiarilor din Transilvania nu mai este doar o tema relansata in campaniile electorale si nici un simplu subiect de dezbatere. Declaratiile europarlamentarului Laszlo Tokes ar fi trebuit sa va lamureasca in aceasta privinta, determinindu-va sa luati atitudine public. Am asistat, in schimb, la o palida reactie a unor membri PDL, reactie fortata mai mult de presiunea opiniei publice", se mai mentioneaza in scrisoarea adresata sefului statului.

Marius Nicoara considera, in scrisoarea sa, ca presedintele tarii ar fi trebuit sa reactioneze la aceasta "imixtiune grava" in problemele interne ale Romaniei si sa declanseze protocolul prevazut pentru asemenea situatii.


Ministrul de Interne, luat la rost din cauza steagurilor maghiare si secuiesti arborate in Harghita si Covasna


Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a solicitat, la rindul sau, demisia de urgenta a ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, intrucit nu ia masuri privind arborarea steagurilor maghiare si secuiesti pe sediile institutiilor publice din Harghita si Covasna. "Solicit demisia de urgenta a ministrului de Interne, Vasile Blaga. Se vede clar ca statul roman si-a pierdut orice autoritate in judetele Harghita si Covasna. Este inadmisibil sa fie steaguri maghiare si secuiesti peste tot, inclusiv la institutiile publice si sa nu reactioneze nici Politia, nici Prefectura, nici administratia publica locala, adica institutiile aflate in subordinea Guvernului Romaniei. Nu stiu pe unde doarme domnul Blaga la aceasta ora, dar sint convinsa ca ar trebui sa se trezeasca", a declarat, pentru Agerpres, Lia Olguta Vasilescu.

Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul Romaniei numai impreuna cu drapelul national si numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivitati si reuniuni internationale, pe cladiri oficiale si in locuri publice stabilite cu respectarea Legii nr. 75/1994.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.