Național

Sesiune extraordinara, incepind de astazi

Ziarul de Vrancea
16 aug 2010 481 vizualizări
ANI i-a readus pe alesi la treaba

Deputatii se reunesc, astazi, in plen, in sesiune extraordinara, pentru a dezbate forma revizuita a legii ANI, in urma solicitarii in acest sens formulate de presedintele Traian Basescu, senatorii fiind si ei convocati la lucru, intre 16 si 24 august, pentru a discuta mai multe proiecte de lege.


Alaturi de proiectul legii ANI, deputatii ar putea discuta si doua proiecte vizind masuri economice initiate de liberali, in conditiile in care Comisia de buget-finante va reusi sa intocmeasca rapoarte la propunerile legislative, in sedinta programata in aceasta dimineata.

Proiectul Legii ANI a fost discutat deja in Comisia juridica a Camerei, aceasta adoptind, cu unanimitate de voturi, forma actului normativ care va intra in dezbaterea plenului. Textul rezultat in urma dezbaterilor din comisie reprezinta, practic, vechea forma a Legii ANI, care a fost trimisa de la Camera la Senat in sesiunea trecuta, fiind reintroduse prevederile respinse atunci de catre Senat.

Astfel, termenul in care Agentia poate face verificari este prelungit de la un an la trei ani si reapare prevederea referitoare la un singur formular al declaratiei de avere (in loc de doua, dintre care unul inaccesibil opiniei publice), asa cum a solicitat, in punctul sau de vedere, sustinut in fata comisiei, si premierul Emil Boc. Formularul declaratiei de avere va contine date legate de bijuterii, conturi, case, singurul lucru care nu va aparea fiind adresa imobilelor.

De asemenea, deputatii din comisie au decis sa instituie obligativitatea de a-si depune si publica declaratiile de avere pentru liderii de sindicat si membrii CES, asemenea parlamentarilor, primarilor si celorlalte categorii supuse acestei prevederi.


Liberalii au venit si ei cu doua propuneri


PNL a solicitat ca pe ordinea de zi a plenului reunit in sesiune extraordinara sa fie discutate, pe linga reexaminarea Legii ANI, si doua proiecte legislative initiate de liberali, referitoare la facilitati fiscale si masuri anticriza. Membrii Comisiei de buget-finante ar fi trebuit sa discute miercuri cele doua initiative legislative, insa, din cauza lipsei de cvorum, lucrarile au fost reprogramate pentru azi dimineata, astfel incit rapoartele sa fie prezentate la prinz Biroului Permanent, apoi sa intre in dezbaterea plenului. Propunerile legislative vizeaza "aprobarea unor masuri de reducere a taxelor, impozitelor si contributiilor sociale in vederea crearii de noi locuri de munca, cresterii economice si a mentinerii puterii de cumparare" si "combaterea platilor intirziate de catre autoritatile si institutiile publice".


Lista plina la Senat


Senatorii au noua proiecte de pe ordinea de zi. Trei dintre ele au fost solicitate de presedintele Traian Basescu, trei ordonante de urgenta - cerute de partidele din opozitie, doua legi ce tin de acquis-ul comunitar, la solicitarea Guvernului, precum si reexaminarea legii parteneriatului public-privat, la cererea presedintelui. Seful statului solicitase convocarea sesiunii extraordinare pentru dezbaterea legii privind functionarea Curtii Constitutionale si modificarea Codurilor de procedura, a legii de organizare a Agentiei Nationale de Integritate si a legii privind accelerarea solutionarii proceselor.

La cererea partidelor de opozitie, PSD, PC si PNL, Biroul Permanent a introdus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, in procedura de urgenta, si dezbaterea a trei ordonante ale Guvernului, referitoare la modificarea Codului Fiscal, descentralizarea in domeniul sanatatii publice, respectiv finantele publice locale.

La solicitarea Guvernului, senatorii vor dezbate si vota, in sesiunea extraordinara, legea privitoare la exercitarea profesiunii de avocat si legea privind regimul gazelor naturale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.