Național

Traian Basescu avertizeaza opozitia:S-ar putea sa va reuseasca motiunea si sa va chem la guvernare

Ziarul de Vrancea
14 aug 2010 589 vizualizări
Presedintele sustine ca ar oferi guvernarea opozitiei, daca are program mai bun si trece motiunea n Victor Ponta a replicat ca PSD va introduce motiunea de cenzura indiferent ce spune seful statului

Presedintele Traian Basescu a afirmat vineri ca ar putea incredinta opozitiei guvernarea in cazul in care aceasta prezinta un program credibil si in eventualitatea in care Guvernul cade la motiunea de cenzura. "Esential pentru mine este sa existe stabilitate politica. Reiterez un apel pe care l-am facut la opozitie: atentie la ce va doriti cu motiunea de cenzura, ca s-ar putea sa va reuseasca si sa va chem la guvernare daca aveti un program corespunzator", a precizat Basescu.

"Daca opozitia vine cu un program mai credibil decit ce face actualul guvern, nu voi avea nici o ezitare, in cazul in care o motiune de cenzura trece, sa le incredintez guvernarea", a afirmat presedintele.

Liderul de la Cotroceni a criticat "lentoarea" cu care actualul Guvern adopta reforme, insa a apreciat ca masurile Executivului in exercitiu sint "mult mai bune" decit cele prezentate de liderii opozitiei, presedintele PSD, Victor Ponta, si seful PNL, Crin Antonescu. "Comparatia intre ce este acum, coalitia de guvernare, si opozitie este ca pina in prezent coalitia de guvernare, chiar daca s-a miscat foarte incet, duce lucrurile intr-o directie buna, recunoscuta deja si de Fond (Fondul Monetar International - n.r.) si de agentiile de rating. Eu nu pot, cu toata nemultumirea mea fata de lentoarea masurilor pe care le ia actualul guvern, sa nu recunosc faptul ca sint mult mai bune masurile luate de actualul guvern decit propunerile domnului Ponta si ale domnului Antonescu", a mai spus Traian Basescu, la hotnews.ro si hotnews.md.

Basescu a declarat totodata ca liderii partidelor care iau in considerare suspendarea sa din functie trebuie sa isi aminteasca de demersul din 2007. "Daca se conduc dupa sondaje, risca sa mai aibe o surpriza, pentru ca tot dupa sondaje au facut suspendarea din 2007", a spus presedintele.


Ponta isi vede de motiune


Presedintele PSD, Victor Ponta, a replicat ca, indiferent de mesajul presedintelui Traian Basescu pentru opozitie, social-democratii vor initia in sesiunea parlamentara motiunea de cenzura. "Indiferent de ce va spune Traian Basescu, PSD va initia motiunea de cenzura, iar pe 16 octombrie vom avea un program de guvernare si vom putea guverna de o mie de ori mai bine decit Boc si PDL. Iar daca vom ajunge la guvernare, noi nu vom continua cu masurile aberante ale Guvernului Boc, ci cu un program in interesul romanilor", a mai spus presedintele PSD.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739420 zile, 7 ore, 55 minute, 50 secunde
In ceea ce priveste programul de guvernare nu presedintele trebuie sa-l aprobe ci parlamentul.Ce sa-i ceri chiompaliului daca are creierul imbibat cu alcool si dictatura.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.